Geçtiğimiz aylarda Niğde'de Sibel Çetiner isimli bir kadının cinayete kurban gitmesi ve kadın cinayet ve kadına karşı şiddete dikkat çekmek için Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan Niğde Belediye Başkanlığına cinayete kurban giden Sibel Çetiner'in isminin bir sokağa verilmesini teklif etmişti. Ancak Erdal Aydoğan'ın bu teklifi kabul görmedi. 

Bu konu üzerine CHP'li Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan açıklamasında; "Bilindiği gibi son zamanlar da Ülkemizde şiddete olan eğilim artmaktadır. Ülkemizde olduğu gibi Niğde’mizde bundan nasibini almaktadır. İlimizde maalesef her ay bir cinayet olayı yaşanmaktadır. Bu olaylar halkımızda büyük endişe yaratmaktadır.

Kadına karşı şiddet olayları da yine hız kesmeden devam etmekte, devlet ve diğer kurum ve kuruluşlar bu olaya seyirci kalmakta, kınamadan öteye de geçememektedir.

İlimizde de kısa süre önce yaşanan, birçok sivil toplum örgütlerinin ve diğer kuruluşlarında tepki verdiği, kınadığı, İlimizde yaşanan 2 Eylül 2019 tarihinde eşi tarafınca acımasızca çocuklarının önünde öldürülen Sibel Çetinel olayıdır. Bu yaşanan olayı göz ardı etmemek, ilimizde farkındalık yaratmak için merhum Sibel Hanımın ismini bir sokağa verilmesi teklifim maalesef Niğde Belediyesi tarafından KABUL görmemiştir.

Bu tür olayların gerçekleşmesinde sonra NİĞDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI’nın kınama mesajı veya diğer çalışmaları kamuoyuna ne kadar İNANDIRICI gelecektir.

Belediyenin tek görevi İMAR PLANI, ADA, PARSEL değişikliği yani AKÇELİ İŞLER olmadığını,5393 sayılı kanun ile daha geniş yetkiler verdiğini ayrıca hatırlatmak isterim.

Bu hususu Niğde Kamuoyunun takdirlerine sunuyorum" dedi. 

Editör: TE Bilişim