İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım ve Niğde Barosu Avukatlarından Şemail Kahraman AİHM’de görülen Ermeni Soykırımı ile ilgili duruşmaya katıldı.

Duruşma sonrasında İl Başkanı Z.Cem Yıldırım ve Niğde Barosu Avukatlarından Şemail Kahraman ; Lozandan sonraki en önemli siyasi davamızı kazandık” dediler.

 

İP İl Başkanı Z.Cem Yıldırım ve Av. Şemail Kahraman yaptıkları açıklamada; 28 Ocak’ta Fransa’nın Strazburg kentinde AİHM Büyük Daire’de görülen  “Ermeni soykırımı” iddialarına ilişkin davanın temyiz duruşmasının ardından Türkiye’ye döndük. 2005 yılında başlayan ve Talat Paşa Komitesi öncülüğünde yürütülen mücadele ve mahkemede yapılan olgulara, tarihsel gerçeklere dayanan, etkin ve başarılı savunmanın ardından 100 yıllık emperyalist yalanı AİHM salonuna gömdük.  AİHM Büyük Daire’nin sonbaharda açıklayacağı karar, hiç şüphesiz bizim istediğimiz yönde çıkacak; 1915 yılında meydana gelen olayların 1948’de imzalanan BM Sözleşmesindeki soykırım tanımına uymadığı ve “Türkler Ermenilere soykırım yapmadı biz vatanımızı savunduk” açıklamasının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesine yol açacak ve cezai hiç bir yaptırımla karşılaşmayacak,

AİHM Büyük Daire’de mahkeme devam ederken, AİHM önündeki tablo da görülmeye değerdi. Ermeni diasporasının ikinci başkenti konumundaki Fransa’da, Ermeni vatandaşların 20 kişiyle bulunduğu meydanda Türkiye’den gelen vatandaşlarımızın yanısıra Belçika, Hollanda, Almanya, Fransa, İsviçre, İngiltere, Azerbaycan, Norveç, Batı Trakya ve Çin’in Uygur bölgesinden gelen 2000’i aşkın Türk, bu milli davada bir araya geldi, kucaklaştı ve Türk Bayraklarını, Atatürk posterlerini birlikte taşıdı.

 

Türkiye’yi uluslararası alanda çok zor durumda bırakan bu soykırım iddiaları konusunda 10 yıllık mücadele sonunda bize zaferi getiren sebepler şunlar olmuştur;

1.   Örgütlü mücadele ve doğru önderlik

2.   Milletimizi seferber etmek

3.   Gerçeklere sadık kalmak

4.   Bilimi rehber edinmek

5.   Planlama ve disiplinli çalışma

 

Başarıyı getiren bu çalışmanın sonucunda oluşan umut verici tablo Türkiye’ye de  örnek olmalıdır. Bu dava ile oluşan milli birlik ve beraberlik Türkiye’de de devam etmelidir.

 

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek önderliğinde, Silivri hapishanesinde esirken de sürdürmekten geri durmadığı mücadelesi sonucu, ayağımızdaki prangaları kırdık, Avrupa’ya hukuk dersi verdik, Lozan’dan sonraki en önemli siyasi davamızı kazandık.

 

Kararlı, onurlu, cesur durarak milletimizi  milli bir dava temelinde birleştirerek yolumuza devam ediyoruz.  Bu örnek mücadeleyi seçim döneminde de hayata geçirerek mecliste olacağız ve kurulacak milli hükümetin merkezinde yer alacağız.

 

Talat Paşa Komitesinin Başkanlığını da yapan KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Mehmet Gül’ü rahmetle anıyoruz. Ermeni terör örgütü ASALA’nın şehit ettiği büyükelçilerimizi ve konsolosluk çalışanlarımızı bir kez daha anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

 

 Bize bu mücadelemizde destek olan, katkı sunan, gelişmeleri yakından izleyip destek mesajları ileten tüm milletimize yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz”dediler

Editör: TE Bilişim