Niğde Milletvekili Ömer Selvi ve Ak Parti Yönetiminden bir heyet sorunu yerinde görmek ve meclisteki patates ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi vermek için Niğde Merkez’e bağlı Yeşilgölcük, Kiledere, Orhanlı, Alay, Edikli ve Karaatlı beldeleri ile Ağaçaşar ve Tırhan köylerini ziyaret etti.

 

Çarşamba Günü İlk Müjde Yeşilgölcük’de

 

Çarşamba günü başlayan temas ve ziyaretlere; Ak Parti İl Başkan Yardımcıları Duran Koçkesen, Kadir Emrah Demiç, Mahmut Peşin İle İl Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karaer; Merkez İlçe Teşkilatından Başkan Yardımcısı Cihan Kavak, Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Erden, Gençlik Kollarından Yahya Yeşilkaya ve Abdullah Gülerman eşlik etti.

 

         Heyet ilk temaslarını Yeşilgölcük Beldesinde yaptı. Yeşilgölcükdeki kahve toplantısına çok sayıda vatandaş katılırken sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Milletvekilimiz Ömer Selvi “Tarım Bakanımız ile geçtiğimiz hafta yüz yüze bir görüşme imkânı bulduk. Niğde’nin en temel sorunu olan patatesi enine boyuna masaya yatırdık. Bakanımız; önümüzdeki hafta bölgemizdeki patates ile alakalı en somut adımları atacağı sözünü verdi.” Patates üreticilerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve sorunların giderilmesi için bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyleyen milletvekilimiz, bu amaçla 5 Ekim Cuma günü Niğde Grant Hotel’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan müsteşar yardımcısı ve 4 genel müdürün katılımıyla bir toplantı gerçekleştirileceğini belirtti. “Söz konusu toplantıda sorunun giderilmesi için neler yapılabileceğine dair bir yol haritası belirlenecek.”dedi

 

         Niğde Milletvekili ve beraberindeki Ak Parti heyeti Yeşilgölcük’teki temaslarının ardından Kiledere Beldesine geçtiler. Akşam geç saatlere kadar belde de kalan heyet beldenin genel sorunları ile yakından ilgilendiler. Burada da temel sorunlar patates ve elektrik idi. Kiledere’liler beldelerine yapılacak bir lisenin civardaki irili ufaklı birçok köyü, mezrayı ve beldeyi yakından ilgilendiren bir yatırım olacağını, bunun kasabalarına yapılabilecek en faydalı iş olacağı noktasında birleştiler. Ak Parti Heyeti konuyla yakından ilgileneceklerini, yapılabilecek bir okulun önünü açma noktasında elinden gelen her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti

 

         Ak Parti Heyeti son olarak Ağaçaşar köyünü de ziyaret etti. Köy kahvesinde oturup vatandaşın dertlerini dinleyen Ak Parti Heyeti ve Selvi “Gerek ben gerekse Alpaslan bey Ovaköylerindeki sorunların ortak olduğunun farkındayız. Fakat siz de şunun farkında olun ki bizde sizinle dertleniyoruz. Derdinizin, sorununuzun çözümü noktasında Ankara da sizin sesiniz olmaya çalışıyoruz. Sorununuz ne olursa olsun çözümünüz biziz, hükümetimizdir. Size söyleyecek tek bir şeyim var. Bize İnanın.”dedi. Gece geç saatlere kadar köyde kalan heyet vatandaşların sorunlarıyla tek tek ilgilendi.

 

Perşembe Günkü Durak: Orhanlı-Tırhan-Alay

 

         Ak Parti Ova Köylerinin Ziyaretlerine ikinci günde de devam etti. İkinci gün Ak Parti Milletvekili Selvi’ye Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Erden ve Davut Yüksel eşlik etti. İl Yönetiminden Başkan Yardımcıları Mahmut Peşin ve Kadir Emrah Demiç ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Recep Öztürk, İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Gülerman ve Yahya Yeşilkaya da ziyarette hazır bulundular.

 

         Orhanlı’ya giden heyet yaptığı esnaf ziyaretlerinde sorunun kaynağının patates olduğunu bildiklerini konunun çözümü ile ilgili Bakan Beyden bilgi aldıklarını ifade ettiler. Selvi vatandaşlarla birlikte kahvehaneleri de gezerek “Sorunun ne olduğunu biliyoruz. Fakat siz Orhanlılı hemşerilerimin de şunu bilmesini istiyorum ki çözüm mercii biziz. Biz sorumluluk sahibi insanlarız. Söz verdiğimizde yerine gelmedimi hesabını siz halkımıza veririz. Veremeyeceğimiz hesabında sözünü veremeyiz.”şeklinde konuşdu.

 

         Ardından Tırhan’a geçen Ak Parti Heyeti, köy kahvesinde vatandaşlar ile bir toplantı gerçekleştirdi. Elektrik Dağıtım Şirketi ile ilgili problemler ile karşılaşan Selvi ve Niğde Ak Parti Kurmayları yaptıkları değerlendirmede; problemin kaynağının; Ak Parti Hükümetlerinden önceki hükümetlerden beri süre gelen bir sorunlar yumağı olduğunu, ama bunun konuyu çözümsüzlüğe sevk etmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Çözüm noktasında yetkililer ile görüşmelerin sürdüğünü somut adımların kısa sürede atılmaya başlanacağının müjdesini verdiler.

 

         Son olarak da Alayı ziyaret eden Ak Parti ekibi buradaki kahvelerde yaptıkları toplantılarda; “Patates sorunu ile alakalı gelecek hafta bir grup bürokratın ilimize gelerek temaslarsa bulunacağını, tabiri caizse sorunun “Röntgenini” çekecekleri müjdesini buradan veriyorum. İnşallah konu enine boyuna ve kalıcı olarak çözüme kavuşacaktır. Ayrıca Bakanlık da sorunun kısa orta ve uzun vade de nasıl bir yol haritası ile çözüme kavuşacağına dair bir çalışma yapılmaktadır.”dedi.

 

Son Durak Edikli- Karaatlı

 

         Cuma günü programlanmış ziyaretlerinin son durağı olan Edikliye geçen Ömer Selvi ve Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mevlüt Şahin, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Okay Erdoğdu ve Harun Karaer, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Latif Boran ile Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri; Ruhan Başak ve Mikail Erkan; burada da yaptıkları esnaf ziyaretleri ile işe başladı. Yaptıkları kahve toplantılarında sorunun ne kadar derinde olduğunu ve gerçekten patatesin Niğde için önemli bir geçim kaynağı olduğunu bildiklerini belirttiler. Başbakanımızın da konuya hassas davrandığını, geçtiğimiz günlerde bir cenaze töreni nedeniyle bulunduğu Kırşehir de dört bakanına konunun çözüme kavuşması noktasında talimat verdiğini belirten Selvi “Geçtiğimiz Yıl don afatı ile ilgili olarak bakan bey ile yaptığımız ikili bir görüşmede ülkemizde yetişen 150 den fazla ürünün 100’ünde don afatı yaşandığını, sadece patatese ödeme yapıldığını biliyor muydunuz” dedi

 

         Ak Parti Heyeti Akşam geç saatlerde ulaştıkları Karaltıda da benzer sorunların yaşandığını belirtirken, sorunun ortak çözümün Ak Parti Olduğunu söyleyen Selvi; “Sorunlara basmakalıp çözümler üretmek yerine terzi çözümler üretmekten yanayız. Böylece her sorun kendine özel bir çözüm ile beraber ele alınıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde gerek elektirk ile ilgili gerekse de patates ile ilgili olumlu adımları hep beraber atacağız.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim