Niğde’deki sivil toplum kuruluş temsilcilerine "25. Dönem Niğde Milletvekili Adaylarından beklentileriniz nelerdir"  şeklinde soru sorduk.


Niğde’de faaliyet gösteren STK ve bazı kuruluşlar Niğde Milletvekilliği için aday olan adaylarından beklentilerini ilettiler. 

 

Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Hasan Orhan sitemize yaptığı açıklamada; Yeni bir milletvekili genel seçimine girmiş bulunmaktayız. Son yıllarda çok önemli atılımlar yapılmasına rağmen hala el atılmayı bekleyen onlarca sorun bulunmaktadır.

Eğitim camiası olarak, Memur Sen olarak seçime girecek bütün siyasi partilerden ülkemizin sorunlu alanlarının başında gelen yeni anayasa ve eğitim konularına daha fazla yoğunlaşmalarını ve öncelikleri arasına almalarını bekliyoruz. Milletimiz 30 yılı aşkın bir süredir Darbe Anayasası ile yönetilme ayıbından kurtarılmalı, Türkiye’nin geleceğini şekillendirildiği eğitim alanına ve çalışanlarına yönelik evrensel değerler doğrultusunda düzenlemeler yapılmalı özgün medeniyet değerlerimizi baz alan bir müfredat göz önüne alınmalı bu işin uygulayıcısı olan ve açlıkla, yoksulluk arasına sıkıştırılmış bulunan eğitim çalışanlarının mali ve özlük haklarında iyileştirme yapılmalıdır.

Toplu sözleşme masasına taşıdığımız sorunlar arasında en çok yer tutan sorunların eğitim çalışanlarının olması eğitim alanında kafa yormayı zorunlu kılmaktadır. Toplumların gelişmesinin, ilerlemesinin, iyi bir eğitim alan bireylerin varlığıyla mümkün olan gerçeğiyle hareketle siyasi partilerden, seçilecek vekillerden yada seçim beyannamelerinde başta sivil bir anayasa olmak üzere eğitimin, eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm vermelerini ağırlık vermelerini istiyor ve bekliyoruz.

Toplumun beklentilerine cevap veren öğrencilerimize milli ve evrensel değer veren çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırarak, onlara toplumsal sorumluluk, şahsiyet ve karakter kazandıracak özgün müfredatlar geliştirilmelidir.

İnsanların temel tercihlerini sınırlandırarak onlara demokratik eğitimin önündeki engeller kaldırılmalı, insan iradesine ve tercihine hipotek koyan eğitimdeki karma mecburiyetine son verilmelidir.

Okullara eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için saydam, hesap verilebilir, etkin ve özerk bir okul bütçe sistemi oluşturabilmek için seçilecek vekillerin mecliste çalışma yapmaları gerekmektedir.

Üniversitelerimizde ne yazık ki MOBİNG kavramı daha çok var, bu kapsamda üniversite rektörlerine verilen sınırları çizilmemiş yetkiye dayanılarak bir baskı, sürgün, moppik, hukuksuzluk, sendika müdahale aracı olarak kullanılmasına seçilecek vekillerimizde sessiz kalmamalıdır.

Özgün düşünce kalesi olması gereken üniversitelerimizde din, dil, etnik köken, mezhep, siyasi tercih ve dünya görüşü farklılıkları çatışma sebebi değil toplumsal zenginlik olarak görülmeli bu farklılıkların çatışma sebebi haline getirilmesine üniversite yönetimleri zemin hazırlamamalıdır.

Üniversite yönetimleri farklı düşünce ve inanışlara en başta kendileri saygı duymalı çatışmaları körüklemek yerine yapıcı politikalar geliştirerek evrensel üniversite misyonuna hareket etmeli şehrimize katkı sağlamalıdırlar.

Niğde’mizin şehir planlaması yapılırken sivil toplum örgütlerinin fikirleri alınmalıdır.

Seçilecek vekillerimiz kendi çıkarlarını ülkenin çıkarlarına tercih etmemelidir. Kişisel çıkarlar uğruna seçildikleri partilerden istifa etmemeliler, oy aldıkları tabana saygı duymalılar, halkla iç içe olmalıdırlar”dedi.

Editör: TE Bilişim