CHP Milletvekili aday adayı Ömer Fethi Gürer “ Adım başı tarih ve özellik bulunan bu kentte kör bakılmasını sona erdireceğim “dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili aday adayı gazeteci yazar Ömer Fethi Gürer Niğde ilçe,kasaba ve köylerinde ziyaretlerine devam ediyor. Niğde Kapadokya’nın Başkenti kitabını da yazan Ömer Fethi Gürer ne yazık ki Niğde ilinin değerleri yeterince bilinmiyor. Niğde ilinin yıllardır yönetenler yazdıklarımı okusa idi Niğde farklı bir konuma ererdi. Her adımda tarih ve doğa güzelliği bulunan bu kente gereken önem ne yazık ki verilmedi. Boş demeçler ile gün kurtarıldı. Niğde turizm açısından birkaç kişinin çabaları dışında önemli bir atılıma eremedi.”dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili aday adayı Gazeteci Yazar Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer Niğde ilinde gizemli yerlerden birininde EDİKLİ olduğuna dikkat çekerek kasaba içinde dahi her alanda tarihi derinliği olan ayrıntılar var. Kasabanın yakınlarında da eski yerleşmeler bulunuyor. Yapı olarak M.S bölgede kaya yerleşmelerini andıran bu eserlerinde tarihi oldukça eskiye daynıyor. Bir çoğu tahrip olsa da bugunkü kalanlarla dahi Edikli bir çekim merkezi olabilir. Niğde Nevşehir’e gelen dört milyon turistten bir milyonun gelmesini sağlasa çok sorunu çözülür. Bacasız Sanayi olan Turizme sözde değil uygulamalar ile gereken önem verilmelidir. Birkaç Müdürün uğraşı ve çabası ile bu iş bu kadar oluyor. Mutlaka siyasiler ve bakanlık düzeyinde konuya sahip çıkılmalıdır. Niğde de partililerim ve halkımızın desteği ile gelecek dönem görev verilirse bu konularda Niğde nasıl tanıtılır ve anlatılır göstermek istiyorum “dedi. Ömer Fethi Gürer Edikli genelinin değerleri ile gün ışığına çıkarılmasını umut ettiğini de belirterek “ Adım başı tarih ve özellik bulunan bu kentte kör bakılmasını sona erdireceğim “dedi.
 

Editör: TE Bilişim