Cumhuriyet Halk Partisinde Aday Adaylığı açıklamaları başladı. Geçtiğimiz gün Sevgi Özbek'in açıklamasının ardından bugün de Durmuş Songur Aday Adaylığını açıkladı. 


CHP Niğde Milletvekilliği aday adaylığına başvuran Azatlı Kasabası Belediye Eski Başkanı Durmuş Songur parti binası önünde bir konuşma yaptı. 

Durmuş Songur'un aday adaylığı açıklamasında CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, İl Başkanı Erhan Adem, aday adayı Sevgi Özbek katıldı. 

Aday Adaylık başvurusu sırasında parti binası önünde bir açıklama yapan Durmuş Songur ; Bugün burada Atamızdan miras partimizin iktidar yürüyüşüne güç katmaya, sevgimizi emeğimizi özgür Türkiye için sarf etmeye geldik.  Bugün gücümüze güç katmak için, Çamardı’dan Ulukışla’ya, Çiftlik’ten Altunhisar’a, Bor’dan Merkez’in en ücra köylerine kadar, bizleri yalnız bırakmadığını görüyorum. Ne mutlu ki partimizden sizlerden aldığı güçle, karanlığa geçit vermeyecek! 
93 yıllık onurlu geçmişin adresi olan partimiz, ağır bedeller ödeyerek buralara gelmiştir. Bugün solun, sosyal demokrasinin namusu sayılan Niğde, çok değil 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde ağır bir fatura ödeyerek, il genelinde 3. Parti olmuş, mevcut oy yüzdemiz ermiştir!. Bununla birlikte 2 ilçemizde yerel iktidar olan partimiz, yönetimi AKP’ye teslim etmiştir! Maalesef Niğde’de ki vahim tablo Türkiye’de vuku bulmuştur. İç Anadolu’da partimiz %20 bandında tutunurken, yurt genelinde %30 barajına yaklaşamamıştır!  Sosyal Demokrasi’nin altın kuralı halk için, halkla birlikte, halkçı çözüm üretmektir! Hatalarımızı görmezsek, güçlü bir özeleştiri yapamazsak daha çok mağlubiyet, daha çok güç kaybı yaşarız!"dedi.

Durmuş Songur konuşmasının devamında; Bugün CHP Niğde Örgütü’nden 6 değerli arkadaşımız aday adaylığı başvurusu yaptı! Ne mutlu ki diğer 5 arkadaşımızda bu parti için, Niğde İçin, gelecek elini taşının altına soktu! Acı veren tarafı ise parça parça, tek tek adaylık açıklaması yapmak yerine, hep beraber, dosta düşmana karşı CHP’nin gücünü göstermek için hep beraber yapmayı doğru buluyorum. Bugün burada bulunan tüm aday adayı arkadaşlarıma da bu yüzden teşekkür ediyorum. İsmin, kişinin önemi yok! Adım nasıl ki Durmuş Songur ise, gayem de, gecemi gündüzüme bağlayan zamanda Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır"dedi. 


Editör: TE Bilişim