Dr. Murat Işıklı, Gazeteciler günü nedeniyle yerel gazetelerin temsilcileri ile Kolcuoğlu Resturant’ta tanışma yemeğinde bir araya geldi. Niğde’nin sorunları başta olmak üzere bir çok konuda gazeteciler ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunan Dr. Murat Işıklı, meslek olarak gazeteciliğin en zor mesleklerden olduğunu, genel yayın yönetmeninden, matbaa işçisine her aşamanın büyük emek gerektiren bu mesleği icra edenlerin gazeteciler gününü kutladı.

Haber-Foto: Yasin Yurtmen

Dr. Murat Işıklı gazeteciler ile tanışma yemeğinde yaptığı kısa açıklama da;”10 Ocak 1961’den bu yana basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve ‘’Çalışan Gazeteciler Günü’’ olarak kabul edilen bu özel gününüzü kutlar, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisinin de bağımsız basın olduğunu belirtmek isterim
Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında da önemli bir yeri vardır. Farklı görüş ve düşünceleri objektif olarak ortaya koyan tarafsız bir basının varlığı toplumun bilinçlenmesinde dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde de büyük bir rol oynar.’’dedi.

Dr. Murat Işıklı konuşmasının devamında ; ‘’Tabi ki her mesleğin zor yanları vardır, ama bir meslek vardır ki günlük koşuşturma arasında hayatın akışını fark etmemizi sağlar. Mesai kavramı nedir bilmeyen ve gecesini gündüzüne katıp toplumun gözü kulağı olan, gerçeklerin peşini bırakmadan yılmadan koşan bir fotoğraf için saatlerce bekleyen, bir haber ile birçok insanın umudu olacağını unutmayarak çalışan gazetecilerimizin bu güzel gününü tekrar kutlarım. . ‘’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ ’sebebiyle beni kırmayıp davetimi kabul ederek geldiğiniz için hepinize teşekkürlerimi, saygı ve sevgilerimi sunarım.’’dedi.



Yemeğe katılan gazeteciler ise Dr. Murat Işıklı’nın kendilerine ait böylesi bir günde bir arada olmaktan, tanışmaktan büyük mutluluk duyduklarını ve teşekkürlerini ilettiler.


Editör: TE Bilişim