Niğde Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevindeyken 12 Haziran’da gerçekleştirilecek olan genel seçimler için AK Parti’den aday adayı olan Kanat Çayan dün basın toplantısı düzenledi.

Adaylık başvuru formunu AK Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner’e teslim eden Çayan, burada kısa bir açıklama yaparak neden aday olduğunu açıkladı. Çayan açıklamasında geçmişteki mesleki çalışmalarını anlatarak başladığı konuşmasında adaylık gerekçesi olarak Niğde’nin içinde bulunduğu durumu örnek gösterdi. Çayan ; “Köy nüfusumuzun fazla olması nedeni ile kazanç sağlayan bir tarım yapılamamakta. Nüfusumuzun %52’si (174.694 kişi) köylerde yaşıyor. (Kayseri’de nüfusun %14’ü yani 170.487 kişi köylerde yaşıyor.)  Yine ilimizde çok sayıda küçük ölçekli geleneksel aile işletmelerinin olması nedeni ile yeterli düzeyde bir istihdam sağlayamadığımızdan ciddi boyutta bir göç ile karşı karşıyayız.

 En büyük hedefim yüksek istihdam sağlayan özel sektör yatırımlarını ilimize kazandırmaktır. Bunu Başardığımızda; Köylerden kent merkezine göç başlayacak. Köylerimizdeki nüfus azalacağından, vatandaşlara düşen tarım alanı artacak ve üreticilerin gelirleri belli bir istikrara kavuşacak. İstihdam artacağından göç veren bir Niğde değil, göç alan bir Niğde olacak.  Tarım sektörü ve sanayi sektöründe katma değer sağlayan üretim yapacağımızdan, genel bütçeden aldığımız pay ve ilimize gelen kamu yatırımları artacaktır. “ diyerek hizmet için aday olduğunu açıkladı.

Dr. Kanat Çayan Seçim Çalışmalarına hızlı başladı

Dr. Kanat Çayan, Pazartesi günü  istifasından sonra büyük bir tempo ile çalışmalarını sürdürüyor.

Kanat Çayan, Bor Caddesi’nde açtığı seçim irtibat bürosuyla gelen vatandaşlara projelerini anlatırken, gün içinde ise esnaf ve evleri ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi veriyor.

Kanat çayan öncelikli sorunun Niğde’nin iktisadi bir sorun olduğunu ortaya koyarak “istihdam artırıcı teşviklerle, Niğde’yi kalkındırırken, elimizden gelen her şeyi yaparak köy ve kent nüfusunun sağlıklı bir şekilde ve elbette refah içinde yaşamasını sağlamak biizm asli görevimiz dedi.

Çayan dün, Altunhisar ilçesinde çeşitli çalışmalarda bulundu. Bu günde  Çamardı İlçesinde olacak.







Editör: TE Bilişim