Niğde'de geçtiğimiz gün misket büyüklüğünde yağan dolu meyve üreticisinin ürünlerine zarar verdi. CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, dolu yağan bölgelerin acil olarak afet bölgesi ilan edilerek çiftçinin zararının karşılanması gerektiğini söyledi.

Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar

Türkiye yağışlı havanın etkisine girdi. Niğde'de de başlayan sağanak bir süre sonra yerini doluya çevirdi. Elma bahçeleri büyük zarar gördü. Misket büyüklüğündeki dolu nedeniyle Bademdere, Çukurbağ köylerindeki elma bahçeleri zarar gördü.

Çiftçilerin sesi olan CHP İl Niğde İl Başkanı Erhan Adem çiftçiye destek çıkılması gerektiğini söyledi. Başkan Adem, "Niğde'ye yağan misket büyüklüğündeki dolu tarım ürünlerine zarar verdi. En çok da meyve üreticisi dolu yağışından dolayı mağdur oldu. Meyve üreticilerimize geçmiş olsun. Artan maliyetler yüzünden ayakta kalmaya çalışan ve üretmeye çalışan çiftçimiz bir darbe de dolu yağışıyla geldi. Niğde ilimiz Türkiye'nin elma üretiminde belirli bir oranını karşılıyor. Çiftçimizin zararı karşılanmaz ise gelecek yıllarda elma üretimi Niğde'de azalacaktır. Dolu yağan bölgelerin acilen afet bölgesi ilan edilip, çiftçilerimizin zararları karşılanması gerekir" diyerek çiftçiye destek çıktı.

Editör: TE Bilişim