Niğde Ak Parti Milletvekilleri Doludan mahsulleri zarar gören çiftçilerin sorunları Cumhurbaşkanına iletildi

Niğde'de, geçtiğimiz günlerde  yağan ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle mahsulleri zarar gören çiftçilerin zararlarının karşılanması için hazırlanan raporlar Ak Parti Milletvekilleri tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi.

Ak Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin; “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdik, geçtiğimiz hafta etkili olan dolu yağışı nedeniyle mahsulleri zarar gören çiftçilerimizin zararlarının karşılanması için hazırlamış olduğumuz dosyayı ilettik, Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli ile de gerekli istişarede bulunduk. Üreticilerimizin kayıplarını en az zararla atlatması için gereken tüm girişimlerde bulunuyor takipçisi olmaya devam ediyoruz” denildi.

Özellikle Kemerhisar, Bahçeli ve Sazlıca bölgelerinde Ceviz büyüklüğünde yağan dolu, tarım alanlarına zarar vermişti.  Kısa süre etkili olan dolunun özellikle meyve bahçelerinde hasara yol açmıştı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri meyve bahçelerinde hasar tespit çalışmaları yaptı. Yapılan çalışmalar neticesinde 70 bin dekar alanda dolu zararı meydana gelirken tarım ürünlerinde yüzde 50 ile yüzde 90 oranında zarar görüldü tespit edildi.


 
Editör: TE Bilişim