CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,  AKP Hükümetinin uyguladığı yanlış politikaları öyle bir ele aldı ki, Niğde’nin ve ülkenin gündemine yönelik çok önemli açıklamalar yaptı.


Doğan Şafak, Niğde ile ilgili şu açıklamaları yaptı;
“Niğde Belediyesi’ni borçlandırdılar. Niğde’yi Suluova Köyüne döndürdüler, imardan haberleri yok. İl genel meclisi başarısız, havaalanı suya düştü. Akkaya Barajı rezaletini aşamadılar.

Bol Keseden Harcadılar !!!

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,  “Bu hükümetten önce Türkiye’de çok partili yaşamın başından 2002’ye kadar geçen 56 yılda göreve gelen iktidarlarla ilgili şu açıklamaları yaptı;

AKP Hükümetinin;

“95 milyar dolar iç borç,

130 milyar dolar dış borç,

8 milyar dolarlık özelleştirme,

542 milyar dolar vergi geliri olmak üzere, toplam 775 milyar dolar para kullandıklarını” dikkate getirdi.

11 YILDA ÖNCEKİ HÜKÜMETLERİN KULLANDIĞININ 2 KATINDAN FAZLA PARA KULLANDILAR…

CHP Vekil, “AKP Hükümetinin 117 milyar dolar iç borç, 243 milyar dolar dış borç, 50,5 milyar dolarlık özelleştirme, 1 trilyon 286 milyar dolar vergi geliri olmak üzere Toplam 1 trilyon 697 milyar dolar kullandığını” ifade etti.

Ayrıca, AKP Hükümetinden önceki 42 iktidarın kullandığı paranın 2 katından fazla olduğunu da dile getirdi.

Önceki Hükümetleri Mumla Arattılar !!!

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “AKP Hükümetinden önce Türkiye 1946 ile 2002 yılları arasında Kore Savaşı’nı, Kıbrıs Barış Harekatı’nı, Marmara Depremi’ni, ihtilalleri, küresel krizleri gördü; buna rağmen, her yıl ortalama % 5,1 büyüdüğünü, bu hükümet döneminde ise önceki iktidarların 56 yılda kullandığı paranın 2 katından fazlasını 11 yılda kullandığını ama ortalama büyümenin % 4,9’da kaldığını, bu kadar para harcama yapmalarına rağmen ülkeyi önceki hükümetler kadar büyütemediklerini” söyledi.

Ekonomide Sınıfta Kaldılar, Türkiye Benzer Ekonomilerin Gerisinde Kaldı.

Doğan Şafak, “2003-2013 yılları arasında son 11 yılda Türkiye’nin de içinde bulunduğu 150 gelişen ve yükselen ekonominin ortalama büyüme hızı % 6,4 oldu. Aynı dönemde Türkiye’nin büyüme hızı % 4,9’da kaldı. Bu hükümet döneminde Türkiye rakiplerinden daha az büyüdü” dedi.

Türkiye’yi El Parasına Muhtaç Ettiler!

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Akp Hükümetinden önce 1950’den 2002’ye kadar geçen 52 yılda Türkiye’nin toplam cari açığı 43,7 milyar oldu.

2002’de AKP iktidara geldiğinde, Türkiye dünyanın en yüksek cari açığına sahip 40. Ekonomisi idi.

1923’ten, 2002’ye kadar geçen 79 yılda Türkiye’nin toplam dış ticaret açığı 247 milyar dolar oldu.

AKP Hükümetinde ise; toplam cari açık 9,1 kat artarak 399,3 milyar dolara çıktı. Türkiye 2013’te en yüksek cari açığa sahip 5. Ekonomi oldu.

AKP iktidarında Türkiye’nin toplam dış ticaret açığı 2,8 kat artarak 687 milyar dolar oldu” dedi.

Sanayiyi Bitirdiler… Türkiye, Akp Döneminde, Dünya Sanayi Liginde Düştü!

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “İmalat sanayinin, milli gelir içindeki payı % 18 idi. Türkiye, dünya imalat sanayi üretimi liginde, 1990’da 13. 200’de ise 15. Sıradaydı. Bu hükümet döneminde AKP elinde geçen 11 yılın sonunda imalat sanayimizin milli gelir içindeki payı % 15’e indi” dedi.

Tarımı Çökerttiler, 6,5 İstanbul Büyüklüğünde Toprak Artık Ekilmiyor…

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi’ de olan Doğan Şafak, AKP’nin uyguladığı yanlış tarım politikalarını gün yüzüne rakamlarla çıkardı.

Şafak, “AKP Hükümetinden önce AKP iktidara geldiğinde çiftçilerimizin işlediği tarımsal alan 239 milyon dönümdü. Bu hükümet döneminde ise işlenen tarım alanı 33 milyon dönüm azaldı, 206 milyon dönüme indi. Çiftçimiz, nerdeyse 6,5 büyüklüğündeki tarım alanını ekemez hale getirildi.

Tarımda kendi kendine yeten Türkiye, AKP iktidarında artık karnını doyurmak için Arjantin’den mısır, Ukrayna’dan buğday, Şili’den Angus ithal ediyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez ‘sap ve samanı’ AKP döneminde dışarıdan ithal ettik” dedi.

Son olarak sözlerini, yerel seçime getiren Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Niğde Merkez Belediyesi ve en az 15 belediyeyi alacağız. Yoğun şekilde çalışmalarımıza belediye başkan adaylarımızla, il ve ilçe örgütlerimizle birlikte merkezde, köy ve kasabalarımızda devam ediyoruz. Niğde Belediyesi’ni kazanarak, Niğde’nin tüm eksikliklerini gözden geçirip, Niğde’yi yaşanabilir bir kent haline ve en iyi seviyelere getireceğiz. Niğde’yi hemşehrilerim her şeyin en iyisini hak ediyor” dedi.



Editör: TE Bilişim