Haftalık Niğde Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Özbek’e verdiği özel röportajda kendisi ve çalışmalarını değerlendiren CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak; “Niğde’nin basiretsizlikle, talihsizlikle kaybedecek vakti yok!” dedi.

Haftalık Niğde Gazetesi'nden Alıntıdır
 
2011 yılının 12 Haziran’ında yapılan genel seçimle CHP’den Niğde Milletvekili seçilen Doğan Şafak 1.5 yıllık görev süresini ve yaptıklarını gazetemize özel bir değerlendirme yaptı. Şafak, siyasetten sosyolojiye, iktisattan demografiye kadar onlarca konu hakkında verdiği özel röportajında iddialı konuşarak, geleceğe daha umutlu baktığını ifade etti.

Niğde’de Pozitif Muhalefet!

2 adet ilk imzası bulunan kanun teklifi,  21 adet imzası bulunan kanun teklifi, 6 adet sözlü soru önergesi, 36 adet yazılı soru önergesi, 3 adet ilk imzası bulunan meclis araştırma önergesi, 1 adet imzası bulunan meclis soruşturma önergesi, 157 adet imzası bulunan meclis araştırma önergesi, 4 adet imzası bulunan gensoru önergesi, 16 adet genel kurul konuşmasıyla toplamda 246 yasama faaliyetiyde TBMM dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak faaliyetlerini değerlendirirken;

“Bizler Niğde için yaptığımız yasama faaliyetlerinde pozitifliği esas aldık. Proje endeksli yazılı ve sözlü önerimizle iktidara yol göstermeye, alternatif oluşturmaya çalıştık. Niğde’de yapılan icraatlar konusunda iktidara denetleme noktasında verdiğimiz önergelerle yapılan yanlışlıkları ortaya çıkarmaya çalıştık. Çarpıklıklara karşı hükümetin daha dikkatli olması yönünde adım attık. Niğde’de Turizm konusundan, tarıma, ekonomik sorunlarından kamusal yatırımlara kadar kadar neler yapabiliriz onu ifade etmeye çalıştık” dedi.

Havaalanı bu İktidar Döneminde Yapılmayacak!

CHP’li Şafak Özbek’e verdiği röportajda “Hükümeti denetleme görevini Niğdeli bize 40 bin oyla bize verdi. Bizde başta havaalanı olmak üzere, şeker fabrikası ve KOSGEB konusunda yazılı önergeler verdik. Net bir şekilde ifade edeilirim ki kimse Niğdeliyi kandırmasın! Havaalanı bizzat ilgili bakanın açıklaması ile yapılmayacak. Yıllardır bunun üzerinden bir siyaset yürütülüyor! Ama bu siyaset çöktü. Acı gerçek yatırımın yapılmayacağıdır. Yine üzülerek ifade ediyorum ki şeker fabrikası 2013 yılında kapanacak. Tıpkı çimento fabrikası gibi, önce küçülecek sonra makinaları başka şehre taşınarak kapanma noktasına gelecek. Binlerce kişiye doğrudan ve dolaylı yerden istihdam sağlayacak bu fabrikaya Niğde veda edecek. Fakat KOSGEB, malumunuz Türkiye’nin 60’a yakın şehrinde var ama Niğde’de yok. Bu bağlamda Niğde’de açılması için hükümete yasama faaliyetleri kapsamında hatırlatmalarda bulunduk!” dedi.

Aladağlar’a Doğal Gölet Projesi Yapılması Gerek!

Şafak, pozitif muhalefet kavramını açtığı röportajında Özbek’in ne gibi soruları üzerine; “ Turizm Bakanlığı’na Aladağlar’a doğal gölet ve Bolkarlar’a Balkanların en büyük kayak pisti konusunda alternatif getirdik. Bakanlık bunun yapılabilirliğini ortaya koydu. Topu İl Özel İdaresi’ne attı. Ama Özel İdare’nin bunu bu olanaklarla yapma şansı yok! Şimdi Bakanlık tarafından yapılması için muhalefet olarak takipçisiyiz. Kimse muhalefeti sadece eleştirmek olarak algılamasın, aksine neler yapabiliriz onun çabası içindeyiz. Aladağlar’a yapılacak doğal gölet projesi takribi 50 milyon dolarlık bir yatırım. Bu proje ile Niğde’nin turizm gelirleri kısa sürede artacak. Bölgede emlak fiyatları en az 10 misli artacak! Bu yatırım sayesinde bölge ekonomisi ayağa kalkacak. Yani hayali bir proje değil, aksine uygulanabilir ve gerçekçi proje. Bu projenin ekolojik çeşitliliğini artıracağını düşünürsek gelecek için en çevreci projelerden birisidir!” dedi.

Daire Müdürleri Durumdan Vazife Çıkarmasın!

Ulaşımdan siyasi partiler yasasına kadar bir çok konuda yasama faaliyeti yaptığını ifade eden CHP’li Şafak, bazı daire müdürlerinin verdikleri önergeye cevap vermesini eleştirerek Şafak; “ Bir çok konuda önerge veriyoruz. Bazı daire müdürleri durumdan vazife çıkarıp, bize cevap vermeye çalışıyor. Bende onu anlamıyorum!  Bundan sonra bir daire müdürü, ilgili bakana verdiğim yazılı ve sözlü önerge ile ilgili cevap vermeye kalkarsa, cevabını, bedelini ağır öder! Çünkü benim muhatabım daire müdürleri değil, Onlar oturacak oturdukları yerde! Sen siyasi parti temsilcisi değilsin! Burada milletvekilleri var onlar cevap verebilir ben bir şey diyemem, ama kalkıp Niğde’deki bürokratların cevap vermesi doğru bir şey değil! Çok cevap vermek istiyorsa, istifa etsin siyasete atılsın!” dedi.


Niğde’de Kamusal Suç İşleniyor, Yetkililer Bakınıyor!
Bazı köy ve kasabalarda yaşanan su kesintilerini keyfi olarak değerlendiren CHP’li Şafak; “suyun kamusal bir hak olduğunu ve hiçbir erkin bunu kesmeye hakkı olmadığını ifade etti!” Şafak açıklamasında; “Bazı köy ve kasabalarda enerji borcu adı altında içme suları kesiliyor. Buna müsaade etmemiz, görmezden gelmemiz mümkün değil! Tarımsal borcundan dolayı kestiğin elektriği kısmen anlarım ama içme suyu kesmeye senin gücün yetmez! Daha da vahimi dağıtım şirketi içme suyunu kesiyor, yetkililer ise sen ne yapıyorsun diye sormuyor! Orada bir salgın hastalık var mı, 6 aylık bir bebeğinin, 7 yaşındaki çocuğun ve 80 yaşındaki bir ninenin en temel hakkı olan su kesilemez! Eğer Niğde’yi yönetenler bu konuda basiretsizlik içindeyse ben bunu engellerim” diyerek yazın Kömürcü köyünde, Dündarlı kasabasında ve şimdi Gölçük ve Ağaçaşar köyünde yaşanan su kesintilerine dikkat çekti.

Mezarlık Bekçiliği Siyasetine Halk İtibar Etmiyor!

Genel Yayın Yönetmenimiz Özbek’in sizden önceki muhalefet vekillerinin çalışmaları üzerine; “ Seçmen akıllı. Artık kasabamıza niye geldin, ne yapıyorsun diye soruyor. Cenazelerde mezarlık beklemekle, dini günlerde kabristan ziyareti yapan vatandaşımıza hal hatır sormakla siyaset yapılmıyor! Bu siyasetin mezarlık olduğu anlamına geliyor! Halkla mezarlıklarla, cenazelerle iletişim kurarak siyasette kalmak daha vahim bir olaydır! Benim farkım bu, ben iktidara eleştirel yaklaşmıyor, öneriyorum Bolkar’a ne yapabiliriz, Şeker Fabrikası kapatılmaması için ne yapabilir gibi…

Benden önceki muhalefettekiler iyi niyetliydi. Beşeri ilişkilerle Niğde’ye yatırım getirmeye çalıştılar. Ama yanıldıkları o nokta. İyi niyetli olmakla, ikili ilişkileri güçlü olmakla Niğde’ye yatırım gelmiyor. Milletvekilliğinin asli görevi yasama faaliyeti yapmaktır. Yasama faaliyetini yatırıma dönüştürürsen, merkezi hükümete bu konuda baskı oluşturursan yatırım gelir, Niğde’nin sorunları çözülür!” diyerek genel siyasi çizgisini aktardı.

 Benim Şahıslarla Sorunum Yok!

CHP’li Şafak röportajda; “Benim hiçbir şahısla sorunum yok! Aksine şahıslarla pozitif ilişkiler geliştirerek, yasama faaliyetimi yaparak siyaset yapmaya, Niğde’ye yatırım kazandırmaya çalışıyorum. Benim Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile hiçbir zaman problemim olmadı. Aksine beraber çalışmaya çalışıyoruz. Akkaya ki onlarında emeği var ve beraber çözüm üretmek için çaba sarf ettik. Bir şeyler başladı.

“Geçmişte Muhalefet Niğde’nin Sorunlarını TBMM’ye Taşımamış!”

Şafak Niğde’nin sorunlarının geçmişte TBMM’ye taşınmadığını ifade ederek; “Geçmişte Niğde ile ilgili sorunlar TBMM’ye taşınmamış. Önergeler verilmemiş. Köy ve kasabalarda bu faaliyetler anlatılmamış. Ziyaretlerde çay içilmiş, kahve içilmiş dönülmüş. Ben bugün Çiftlik’in Kula Köyü’nden, Çamardı’nın Yelatan Köyüne kadar, Keçikalesi’nden Ulukışla’ya kadar tüm faaliyetlerimi insanlarla paylaştım. Çözümlerimi aktardım. Maalesef geçmişte siyasetçilerimiz çok minik şeylerle uğraştığını biliyorum. Bölgecilikle uğraştıklarını biliyorum. Kafaları sadece kendi bölgesine şirin gözükmeye çalıştığını biliyorum” dedi.

Patateste Umudum Yok Denilecek Kadar Az!

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Genel Yayın Yönetmenimiz Gökhan Özbek’in patateste umut var mı sorusuna verdiği cevapta; “Şu ana kadar ambardaki patatesin dörtte ikisinin satılması gerekirdi. Ocak ayına da giriyoruz. Her geçen gün umudum azalıyor. Muhalefet olarak konuyu saatlerce TBMM gündemine taşıdık. Ama iktidar kanadı bir şey yapmadı. Maalesef bölgede sosyal patlamaya doğru gidiliyor. Ekonomik sorunlar, şehre göçü hızlandıracak, bölgede adli suç oranlarını ve intiharları artıracak, Niğde esnafı kan ağlayacaktır.” dedi.

İktidar Niğde’de 10 Yılda 150 Kişinin Çalıştığı Bir İstihdam Alanı Yaratmadı!

İktidarın 10 yıllık Niğde’deki faaliyetlerini eleştiren CHP’li Doğan Şafak; “Bana iktidar 10 yıllık iktidar döneminde 150 kişinin çalıştığı bir istihdam alanı yarattım desin ben takdir edeyimBu iktidar döneminde Niğde’nin nüfusu neydi, şimdi ne?  Bunu AKP’nin il yönetimin gece gündüz binasında toplanıp düşünmesi gerekiyor. Bu halka artık doğruları söylemeleri gerekiyor. Niğde’ye ne getirdiler, neyi zenginleştirdiler? Bunu halka açıklasınlar. Nereye yatırım yaptılar? Basit göletlerle halkı kandırıyorlar! Yani Menderes döneminden kalma kepçe idi, dozer idi bu siyaset eskidi. Artık basit bir inşaat şirketinin şantiyesinde bile bu dozerler, kepçeler var!

24 bin 500 oy alan Niğde’ye Belediye Başkanı Olur!

2014 seçimleri üzerine soru soran Özbek’e cevap veren Şafak; “Niğde’de belediye başkanlığı için 24 bin 500 oy yeter kanaatindeyim. Partimiz şu an 19 bin trendinde. Ama bizlerin aktif çalışması ve ivmesiyle Niğde’de belediye başkanlığını alacağız! CHP hiç olmadığı kadar güçlü bir şekilde seçime giriyor!” dedi.

Adaylık…

2014 seçimlerinde aday olacağı söylentilerine cevap veren Şafak; “2014 seçimlerinde partimizin adayı kim henüz belli değil. Adayı kim olursa olsun, sonuna kadar yanında olup, sonuna kadar adayımızı destekleyeceğiz. Ama partimize başvuran değerli aday adayı arkadaşlarımızın ve tüm Niğdelilerin bilmesi gereken bir şey var. CHP Niğde’de Belediye Başkanlığı’nı alacak ve bunu sandıkta kazanacak. Onun için aday adayı arkadaşımız önce partililerin koyduğu sandıktan galip çıkması gerekir. Sandıktan gelen güç ile Niğde’ye talip olması gerekir. Partimiz ön seçimle aday belirleyecektir!” dedi.

Eşi Nuran Şafak; “Eşimin Yanındayız!”

Aile ilişkileri konusunda mikrofonu eşi Nuran Şafak’a uzatan Özbek, eş Şafak’tan Vekil Şafak’a övgüler aldı. Nuran Şafak; “eşim aldığı sorumluluğu layıkıyla yerine getiren birisi. Hassasiyetini bildiğim için bende elimden geldiği kadar destek olmaya çalışıyorum. Çocuklarımızda anlayışlı. Ailece beraber geçirdiğimiz zamanları da çok nitelikli yaşamaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza zaman ayırmaya çalışılıyoruz. İnandığımız ve güvendiğimiz için hep arkasındayız. Zaman zaman serzenişte bulunsak ta yaptığı her şeyi doğru yaptığını biliyoruz” diyerek Doğan Şafak’ın en büyük destekçileri olduğunu ifade etti.

Ailece çekilen fotoğraflardan sonra Haftalık Niğde Gazetesi’nin yayın hayatının başarılı olmasını dileyen Şafak Ailesi, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Özbek’e mesleki başarılarından dolayı tebrik etti.

Editör: TE Bilişim