23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Niğde Hükümet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Anıt önüne çelenk bırakmayan Niğde Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Niğde Belediyesi ve Ak Parti’ye tepki gösteren CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak; “Ülke genelinde oluşan tereddütlere Hükümet ve Devlet katkı sunuyor” dedi.



Dün yapılan tören sonrası basın toplantısı düzenleyerek tepkisini dile getiren Şafak; “23 Nisan egemenlik ve çocuk bayramı aynı zamanda Türkiye büyük millet meclisinin kuruluşudur. Ankara ve İnönü’ye kadar kurtuluş savaşı sırasında düşmanın geldiği bir dönemde top seslerinin gürültüsü altında açılan TBMM milli mücadeleyi başlattı. Cephelerde insanlarımız hayatlarını kaybetti ve ülkemizi tam bağımsız bir ülke haline getirerek Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Eğer bu gün Valilik, Belediye, garnizon komutanlığı ve iktidar partisi bu insanların anısına top sesleri meclisin kapısına kadar dayanmışken cephelerde kolunu bacağını ve canını basan insanların anısına bir çelenk koyamıyorsa bundan ben utanacağıma bu ülkeyi yönetenler utansın."dedi.


Şafak,  konuşmasının devamında "  Bu kadar insan bu vatanı inançlı bir şekilde savunmuşken Çanakkale’de aç susuz bu savaşı vermiş ve bize bu günleri armağan etmişse, onların kurduğu TBMM’nin açıldığı böylesine önemli bir tarihte bu ülkede maaş alarak zevki sefa içerisinde yaşayan insanların bir çelenk koyamıyorlarsa bu bizi son derece üzmüş ve sinirlendirmiştir.” dedi.


Konuşmasında Türkiye, bir takım güçlerin politik dayatmaları sonucu bir yerlere sürükleniyor diyen Şafak, “Bugünkü gelinen nokta yalnızca ülkemizin doğu coğrafyası değil, ulusal savaşımızı verenlerin ve onların izinde giden insanların dışlandığı bir ortamla karşı karşıyayız. Nasıl olurda böylesine önemli bir törende, bayramda ülkemizin devlet erkânı Atatürk anıtına çelenk koymasın! Bu gün orada birkaç siyasi parti ve sivil toplum örgütü çelenk koymamış olsaydı orası bomboş kalacaktı. Kim koyacak o çelengi? Bu ülkeyi Atatürk kurtarmadı mı? Neden bu anlamlı günümüzde çelenk koymaya bile tenezzül etmediniz?” diye konuştu.








Editör: TE Bilişim