CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle, Atatürk İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve İnönü İlköğretim Okulu’nun isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdiği önergesine cevap geldi. 


Okulların açıldığı bu günlerde, Dinçer’in, Şafak’ın önergesine verdiği cevap, Türkiye gündemine yeni bir tartışma getirdi.

 

Ek Binaya Atatürk’ün İsmi

 

Doğan Şafak’ın, “Atatürk İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve İnönü İlköğretim Okulu’nun değiştirilip, dönüştürülmesinde bu okulların isimlerinin bir etkisi var mıdır” sorusuna, Ömer Dinçer’in cevabı: “Atatürk İlköğretim Okulu İmam Hatip Ortaokulu olarak planlandığından, Niğde Endüstri Meslek Lisesi ek binası olarak açılan okula Atatürk Ortaokulu ismi verilmiştir” diye yanıtladı.

 

Okul İsimlerini Dikkate Almadık

 

CHP’li Şafak’ın önergesine, Bakan’ın bir diğer yanıtı ise “ Niğde İlindeki yapılan çalışmalarda okulların fiziki yapıları ve ulaşım durumları dikkate alınarak planlamalar yapılmış olup okul isimleri dikkate alınmamıştır” oldu.

Şafak önergesinde,Zorunlu 66 ay isteğe bağlı 60 ay ve 66 ayın üstünde üç farklı bedensel ve duygusal gelişimi farklı öğrencilerin aynı sınıfta (1.sınıfta) olmasının yaratacağı sorunlar nasıl çözülecektir” sorusuna ise Dinçer’in cevabı: "Günümüzde çocukların zihinsel gelişimleri aile ve çevresel etkenlerin etkisiyle önceki dönemlere göre daha hazır düzeydedir. Akranlarına göre gelişim düzeyleri ileri olan çocukların velileri çocuklarını isteğe bağlı olarak okula kayıt ettireceklerdir. Bu yaş grubundaki çocukların aynı ortamda öğrenim görmelerinde, öğretim programlarında yapılan revize çalışmalarıyla sorun yaşanmayacaktır. Öğrenciler için eğitim bölgelerinin belirlenmesinde okulların fiziki kapasitesi ve öğrenci yoğunluğunun okullara olan mesafeleri dikkate alınmaktadır '' oldu.


ŞAFAK'ın soru önergesine Bakan'ın cevabı ULUSAL BASINDA YANKI BULDU. 

AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN..

Atatürk ve İnönü okul isimlerine ne oldu? Mynet.com


Dinçer'den skandal 66 ay açıklaması - İnternethaber.com

Dinçer'den Yeni Eğitim Dönemi Açıklaması  - Haberler.com


Dinçer'den soru önergesine cevap - Hürriyet


Atatürk ve İnönü isimlerine ne oldu? Vatan Gazetesi




....














Editör: TE Bilişim