CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Ahmet Toptaş tarafından 02.01.2012 tarihinde verilen 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifi üzerine konuşma yaptı ve hükümetin eksiklerini dile getirdi.

 

AKP Hükümetinin Meclisteki yavaş işleyişinden konuya giren Doğan Şafak şu sözleri söyledi.

 

Doğan Şafak;“Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nun nasıl işlediğini bugün bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Verdiğimiz Kanun teklifleri 2 yıl aradan sonra genel kurulda ancak görüşülebiliyor.

 

AKP Hükümeti, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda değişiklikler yapmış ancak yaptığı düzenlemelerin kapsamı, vermiş olduğumuz Kanun Teklifinden daha sınırlı kalmıştır” dedi.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak Mevcut Kanunla, CHP tarafından verilen kanun teklifini konuşmasında öyle bir masaya yatırdı ki, hükümetin yanlışlarının ve eksikliklerinin altını çize çize bahsetti.

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak Kürsüden Böyle Seslendi.

 

Doğan Şafak,3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21’inci maddesindeki değişiklikler ile kamu görevlileri; yurt içinde ve yurt dışında kamu konutlarından yararlanmaktayken malul olanların kendileri, ölenlerin aylığı müstahak dul ve yetimleri,Kamu Konutları Kanunu’nda gösterilen özel tahsisli konutlarda oturanlar hariç olmak üzere 1 yıl süre ile kamu konutlarından yararlanmaya devam ederler.

 

Bu süre sonunda kamu konutundan çıkacaklar ile kamu konutundan yararlanmayanlar ve özel tahsisli konutlarda oturanların istekleri halinde ikametgâh olarak kullanacakları yurt içindeki taşınmazın kira bedeli 15 yıl süre ile devletçe karşılanır.

 

Mevcut kanunda ise, kira bedeli 10 yıl süre ile karşılanmaktadır.

 

Ayrıca uzmançavuş, astsubay ve subay yakınları bu haktan yararlanırken, şehit erlerin ve gazilerin aileleri bu haktan yararlanamamaktadırlar” dedi.

 

Kanun Teklifinde Dolu Dolu CHP’den Öneriler….

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, konuşmasınahükümete önerilerde bulunarak devam etti.

 

Doğan Şafak, AKP Hükümetinin Şehit, Gazi ve yakınlarına halk otobüslerine binişlerde kullanmak üzere Serbest Dolaşım Kartı verdiklerini, fakat yönetmelik çıkarmadıklarından dolayı bu uygulamayı hayata geçirmediklerini sadece sözde kaldığını dile getirirken, 2 yıldır mağdur edilen ve bu haktan yararlanacak olan vatandaşa bir bedel ödenmesi için önerilerde bulundu.

 

CHP’li Vekil Türkiye Büyük Millet Meclisi Kürsüsünden hükümete şöyle seslendi;

 

Şafak, “Serbest dolaşım kartı uygulaması 2 yıl önce yasallaşmış ama geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yönetmelik yeni çıkmıştır.

 

Çıkan yasadan 2 yıl sonra Serbest dolaşım kartı kullanma hakkı için yönetmelik çıkartan iktidarınız, geçen 2 yılda Şehit yakınlarını, harp malulü ve gazilerimizi, yakınlarını mağdur etmiştir” dedi.

 

Size bu konuda bir önerimiz var.

 

Bu yasa çıktıktan sonra 2 yıl boyunca mağdur edilen Şehitlerimizin, gazilerimizin ve onların yakınlarının verilen bir haktan iktidarınızın sorumsuzluğu yüzünden yararlanamamasıyla ilgili yeni bir düzenlemeyle, geçmiş iki yıla dönük belirlenecek miktarda bir ödeme yapmanızdır.

 

İktidar partisi olmanız, çoğunluğun sizde olması nedeniyle bu hatayıdüzeltmeniz gerekmektedir.

 

Yaptığınız yasalarla, geç çıkardığınızın yönetmeliklerle vatandaşı sorunlar yumağına ittiniz.

 

Gelin, hep birlikte meclis olarak bu sorunu çözelim. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu göreve hazırız.

 

Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimizin emaneti olan yakınlarının, bedenlerini düşünmeden siper eden gazilerimizin ve onların yakınlarınınbu mağduriyetini ortadan kaldırmak görevimiz değil mi?” dedi.

 

Şehit Yakınlarına, Gazi ve Yakınlarına İkinci İş Hakkı!!!

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak Şehit Yakınlarına, Gazi ve Yakınlarına İkinci İş Hakkı ile ilgili şu sözleri söyledi.

 

Doğan Şafak, “Yine bu kanun teklifi ile Şehit yakınları, gazi ve yakınlarına terör mağduriyetleri nedeniyle ikinci iş hakkı önerilmektedir.

 

Hükümetiniz tarafından çıkarılan yasa ile bu hak verilmiş görülmektedir. Yine, Temmuz 2013 yılında çıkartılan yasa düzenlemesinde, 4 ay içerisinde ilgili bakanlık tarafından yönetmelik çıkartılacağı belirtilmiş, Nisan 2014 yılına gelinmiş, hala bir yönetmelik iktidarınız tarafındanmalesef çıkartılmamıştır.

Şehit ve Gazi İşlemleriŞube Müdürlüklerine;Şehit yakınları, gazi ve yakınları 1 yıldır ikinci iş hakkından yararlanmak için müracaat etmişler, birkaç gün önce bu müdürlükler tarafından Aile ve Sosyal Bakanlığı’na bağlı il müdürlüklerine evraklarını yeni teslim edebilmişlerdir. Ama yönetmelik çıkmadığından dolayı hala bir işlem yapılamamaktadır.

 

MİT’e gelince Kanun’da belirtilmeyen yönetmeliklerle operasyon yapma yetkisi veriyorsunuz, Şehit ve gazilerimizin yakınlarına gelince 1 yıldır bir yönetmeliği çıkartamıyorsunuz…

 

Kanun teklifimize red oyu vereceğinizi biliyoruz. Şehit ve gazilerimizin yakınlarının sabırsızlıkla beklediği yönetmeliğin bir an önce çıkartılmasını, Bakanlar Kurulu üyeleri ile iletiyor, Yüce meclisi saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim