CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, geçtiğimiz günlerde “Niğde Merkez ilçeye bağlı Dündarlı Kasabası’nın, içme ve kullanma su ihtiyacının karşılandığı su pompasının, elektrik borcundan dolayı su kesintisi sorunu ile ilgili verdiği yazılı önergeye cevap geldi.



Şafak’ın önergesine, Bakan Yıldız şöyle cevap verdi: “
Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. ‘den alınan cevabi yazıda özetle; Dündarlı belediyesi tarafından kullanılan 9580883, 9580239 ve 9580647no’lu tesisatlara ilişkin olarak Dündarlı Belediyesinin 1.169.449,48 TL Ana Para ve 1.427.910 TL Gecikme Zammı ile birlikte toplam 2.597.409,67 TL tutarında borcu vardır” dedi.

Şafak’ın, “Dündarlı Beldesi halkının mağduriyetinin giderilmesi için içme ve kullanma suyunu açmaya yönelik acil bir girişimde bulunacak mısınız” sorusuna Enerji Bakanı “Söz konusu tesisatların elektriği Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin 24. Maddesi uyarınca çeşitli tarihlerde kesilmiş olmasına rağmen elektrik kullanılmaya devam edilmiştir” şeklinde yanıt verdi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA SUÇ DUYURUSU

CHP’li Şafak’ın önergesine, ilginç bir ayrıntıyı ekleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı “ Ayrıca, 18/09/2012 tarihinde bölgedeki görevli personelimiz darp edilmiş olup olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi.

Şafak’ın, “Dündarlı Beldesi halkının yaşadığı mağduriyeti dikkate alarak, Bakanlığınız, MEDAŞ yetkilileri ile görüşerek, borca taksitlendirme yaptırılması konusunda bir çalışmanız olacak mıdır” sorusuna, Enerji Bakanı’ndan cevap: “6111 sayılı Kanunun 17. Maddesinin 10. Fıkrası ve diğer ilgili maddeleri ile Türkiye Elektrik dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) veya hissedarı olduğu Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Elektrik Tüketimlerinden kaynaklanan alacaklarının yeniden yapılandırılmasına imkân sağlanmıştır. Bu kanun çerçevesinde içme suyu abonelikleri için asıl elektrik borçlarına TEFE/ÜFE aylık değişim oranları uygulanmak suretiyle ikişer aylık dönemler halinde 18 eşit taksitte ödeme imkânı sağlanmıştır. Ayrıca 6111 sayılı Yasadan yaralanamamış olan Belediyelerin TEDAŞ’a olan enerji borçlarına ise Taksitlendirme Uygulama Usul ve Esasları çerçevesinde 36 aya kadar taksitlendirme yapılabilmektedir” şeklinde oldu.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Dündarlı Beldesi halkının yaşadığı mağduriyete, sebep olanların peşini bırakacak gibi gözükmüyor. Dündarlı Belediyesi Başkanlığı’nın hakkında inceleme yapılması için geçtiğimiz günlerde, İdris Naim Şahin’in cevaplaması istemiyle parlamento gündemine konuyu taşımış, yazılı bir önerge vermişti.

 

 

Editör: TE Bilişim