RTÜK’ü göreve davet edecek misiniz?


TRT hakkında bir işlem yapacak mısınız?

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Gezi Parkı eylemlerine ilişkin olarak, “TRT’nin eylemcilerin Türk Bayrağı yaktı” haberi doğrultusunda, konuyu meclis gündemine taşıyarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yazılı soru önergesi verdi.

Niğde Milletvekili Doğan Şafak yazılı soru önergesine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan cevap bekliyor. Şafak, önergesinde dikkat çekici sorulara yer verdi.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın yazılı soru önergesinin tam metni:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent ARINÇ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim.  


Doğan ŞAFAK
Niğde Milletvekili



Sorumluluğunuz altındaki TRT Gezi Parkı eylemleriyle ilgili ‘yalan haber’ ve dezenformasyon üretimine geçmiş, bürokratları da gazetecilik görevlerini bir yana bırakıp siyasetçilere hakarete soyunmuştur.   

TRT geçen hafta, Ankara’da Gezi parkı eylemleri sırasında Türk Bayrağı yakıldığına ilişkin bir haber yayınlamıştır. Başbakan da bunu konuşmalarında kullanmıştır. TRT’nin üç yıl önceki bir görüntüyü bu eylemler sırasında yaşanmış gibi servis ettiği ortaya çıkmıştır.   

TRT, bunu örtebilmek için görüntüleri sessiz olarak yayınlamıştır. TRT bürokratı ise sosyal medyada siyasetçileri hedef almıştır.

Bu doğrultuda;  

1- Yalan haber yayınladığı ortaya çıkan TRT yöneticileri hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nu (RTÜK)  göreve davet edecek misiniz?

2- Habercilik yapan televizyon kanallarına ceza yağdıran RTÜK’ün bu konuda harekete geçmemesi çifte standart değil midir?

3- TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin hakkında bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

4- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)  Yayın İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı’nın raporlarında TRT ile ilgili değerlendirilmeler yer almakta mıdır? Son 2 yıldır RTÜK tarafından TRT’ye ceza verilmiş midir?

5- Ellerinde Türk bayrakları ile demokratik haklarını kullanan yurttaşların bayrak yakmaları size inandırıcı geliyor mu? Türk Bayrağı’nın yakıldığı mobese görüntülerinde yer alan araçların plakalarının incelenmesi ile olayın ne zaman ve nerede gerçekleşeceği kolayca ortaya çıkarılabilir. Bu hususta bir şey yapmayı düşünüyor musunuz? 

6- TRT Türk Genel Koordinatörü Nasuhi Güngör, twitter hesabından, attığı twitlerinde meslektaşlarına ve siyasilere yönelik ağır ifadeler kullanmakta, bir kamu görevlisi değil, adeta bir politikacı gibi davranmaktadır. Nasuhi Güngör hakkında soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

 

Editör: TE Bilişim