Niğde Belediyesi tarafından 16.sı düzenlenen Şehir Konferanslarına katılan Doç. Dr. Önder Aytaç, Yeni Anayasa ve Önemini anlattı.

Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezinde Gazeteci Yazar Doç. Dr. Önder Aytaç’ın katılımıyla gerçekleşen “Yeni Anayasa ve Önemi” konulu konferansa gençler yoğun ilgi gösterdi.

On altıncısı düzenlenen Niğde Belediyesi Şehir Konferanslarının açılış konuşmasının ardından sözlerine başlayan Önder Aytaç; “Türkiye’de anayasa değişikliğiyle ilgili atılmış olan adımlara bakmadan önce son on yıldaki çok köklü değişikliklere bakmış olmakta fayda var. Yazılı metinlere getirilmiş olan anayasa dediğimiz şey için o anayasayla ilgili hiç kimseyi öteki saymayan, herkesi kucaklayan, herkesi bu işin içersinde olması için adımların atılmış olduğu bir şeyi yapmış olmak. Anayasa derken büyük cümlelerle bunu anlatmış olmak değil ilk baştaki üç veya dört maddesi dâhil olmak üzere her şeyin tartışmaya açılabileceği devletin, milletin bölünmez bütünlüğünün ısrarla vurgulanmış olduğu, bir yapının kurulmuş olması lazım” şeklinde konuştu.

Salonun tamamen dolu olmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden ve Niğde Belediyesinin düzenlemiş olduğu Şehir konferanslarından dolayı teşekkür eden Aytaç’a plaketini AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi verdi.


 








Editör: TE Bilişim