CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Niğdelilerin farklı illerde kurdukları Niğde derneklerine ziyaretlerine devam ediyor. İstanbul, Kocaeli, Ankara Niğde derneklerini ziyaret eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Denizli ilinde kurulu Niğde Derneğine de ziyarette bulundu.
 
Dernek Başkanı Fatih Akbaş, Başkan Yardımcısı İmdat Akdaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Emine Varol, Mustafa Dayıoğlu, Serhat Yılmaz, Servet Akdoğan, Hakan Acer, dernek üyeleri tarafından karşılanan Ömer Fethi Gürer Niğdelilerin dernekleşmesinin önemine değindi.
 
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde’de onbin yıldır kesintisiz yaşamın olduğunu, Tarih, Kültür, Doğa adına çok zengin bir il olmasına rağmen bu zenginliklerinden gereken payı alamadığını belirtti. Gürer şöyle konuştu-Niğde Güney Kapadokya’nın Başkenti Antik Tyana(Kemerhisar) yer almaktadır,Tyanallı Appolon gibi Dünya tanıdığı felsefecinin doğduğu  Niğde’miz cumhuriyeti ilk kutlayan ildir.  Niğde her köyünde tarih vardır. Folkloru kültürü ile Niğde özel ve güzel bir ildir. Yemeklerimizden giysilerimize yerel söylencelerimizden ozanımıza şairimize devlet adamlarından bakanlarımıza çok önemli özelliklerimiz vardır. Aladağları, Bolkarları ile doğanın her rengine sahibiz. Niğde Bor Çamardı Altunhisar bağları, Melendiz, Misli Ovası ile zengin ürünlerinde yetiştirildiği bir varlığımız var. Çalışkan insanlarımız, çiftçisi, işçisi köylüsü, sanayicisi ile kent yaşayanları her alanda dikkat çeken çalışmalar yapmayı becermiş başarmışlardır. Niğde için en önemli eksiklik Niğde ilinin tanınmamasıdır. Bilimsel kazıları, antik yerleşmeleri, müzesi kısacası her adımı dolu dolu kentimizi bizler tanıtmak anlatmak zorundayız. Bunun içinde derneklerimizi önemsiyorum. Sizler gönüllü kentimizin elçilerisiniz. Yıllarca Niğde derneklerinde çalıştım derneklerimizin bu bağlamda önemini biliyorum. Bu nedenle Niğde derneklerimize TBMM çalışmalarından zaman buldukça ziyaret edip konuşuyorum ”dedi.
 
Dernek Başkanı Fatih Aktaş Derneği Niğdelilerin dayanışması yaşadıkları kent Denizli için gereken katkıyı verirken Niğde içinde bir katkımız olur mu düşüncesi ile kurduk dedi ve Şöyle konuştu-“ Denizli çok küçük yaşta geldim. Denizli bizler için ekmeğimizi kazandığımız yer kendimizi Denizlili olarakta görüyoruz. Niğde yıllar önce çıktık. Memleketimize de özlemimiz var. Niğde’mizin tanınmasını ve Niğdelilerin dayanışma içinde olmasına çalışıyoruz. Sizin ziyaretinizde bize güç verdi.  Teşekkür ediyoruz. “dedi.  Dernek olarak yapılan çalışmaları anlattı.
 
 
Editör: TE Bilişim