Ak Parti Aday Tanıtım programı için Niğde'ye gelen Ahmet Davutoğlu  konuşması sırasında Türk Dışişlerinin dünyada çok etkili hale geldiğini dünyadaki bir çok Türk'ün başka ülkelerden kurtarılış şeklini ve yansımalarını anlatmıştı. 


Ahmet Davutoğlu'nun bu konuşması sırasında Mısır'da El-Ezher Üniversitesi önündeki gösterilerde gözaltına alınan ve 3 aydır tutuklu bulunan Niğdeli Emre Gürbüz’ün bir yakını da bağırarak Emre Gürbüz'ü hatırlattı. Bakan korumaları Emre Gürbüz'ün yakınını salonda dinledi  ve sorun Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na iletildi. 


Konuşması sırasında Niğde'li Emre Gürbüz'e de kısaca değinen Davutoğlu, programın ardından geçtiği Niğde Valiliği ziyareti Emre Gürbüz'ün ailesi ile görüştü.


Mısır'da El-Ezher Üniversitesi önündeki gösterilerde gözaltına alınan ve 3 aydır tutuklu bulunan Emre Gürbüz'ün babası Ali Gürbüz ve annesi Safiye Gürbüz ile de görüşen Bakan Davutoğlu,  Emre için gerekli girişimlerin başlatıldığını belirterek, Emre'yi ailesine kavuşturacaklarını söyledi.


Davutoğlu, "Gece Gündüz görüşmelerimiz devam ediyor. Gerekli girişimlerde bulunduk. Diğer kardeşlerimiz gibi inşallah Emre'yi de Niğde'ye, ailesine kavuşturacağız" dedi.


Bir an önce çocuklarına kavuşmak istiyorlar  ---Önceki Haberimiz için TIKLAYIN







Editör: TE Bilişim