Cumhuriyet Halk Partisi Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur üretici sorunlarının önemsenmesini ve her bağlamda üreticiye sahip çıkılmasını istedi.

 

CHP İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur şöyle dedi. “ Niğde’de bu yılda farklı ürünlerde üreticilerimiz sorun yaşamaktadır. Patates, Lahana gibi ürünlerde sıkıntı büyüktür. Lahana tarlada kalmıştır. Üreticinin zor koşullarda ürettiği ürünü gelire dönüştürülememesi büyük mağduriyet yaratmıştır. Konuyu parti olarak sahiplenip her aşamada gündeme getirdik.

 

 

Bir kez daha Kamuoyumuz vasıtası ile yetkililere çağrımızı yineliyoruz. Üretim zor ve sıkıntı ile yapabilen üreticimizin bir de ürünün donması ya da değer bulmaması onları perişan kılmaktadır. İlgili bakanlık üreticinin sorunlarını çözümü adına hızla destek sağlamalıdır. Üretici borçları ertelenmesinden zararının tanzimine kadar her aşamada yapılabileceklerin var olduğu farklı kentlerdeki örneklerde görülmüştür. Niğdeli üretici de bu anlamda sahipsiz kılınmamalı ve desteklenmelidir. Parti olarak üreticimizin yanındayız ve onların sorunlarını her aşamada duyurmaya, gündeme taşımaya devam edeceğiz.” Dedi.

 

YERLİ MALI KULLANALIM

 

CHP İlçe Başkanı Çopur, YERLİ MALI HAFTASI nedeni ile yerli malının önemine de vurgu yaparak –“   bağımızı, bahçemizi, tarlada yetişen ürünümüz korumak, üreticimizi korumak yanında yerli malının da tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Çopur, yerli malı kullanmakta iş yerlerimizin yaşaması ve çalışanlarımıza iş alanı yaratılmasından öte yerli sanayimizin de gelişmesi sağlayacaktır. Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı deyişinde olduğu gibi herkes ve her kesim yerli malını sahiplenmelidir” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim