Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım Niğde otoban bağlantı yolu açılışı nedeni ile geldiği Niğde’de Havaalanın yapılamayacağı açıklamasına tepkiler sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Bor ilçe Başkanı Mustafa Hacı Çopur havalanın Niğde için gerekli olduğunu belirterek bölgede Niğde dışında her ilde havaalanı varken Niğde havaalanı yapılmayışının düşündürücü olduğunu söyledi. CHP ilçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur şöyle dedi.-“

          Niğde Havaalanı konusu seçimlerden önce AKP milletvekilleri ve adayları tarafından vazgeçilmez olarak tanımlanıp halka sunulmuştur. AKP bu yolla seçim propagandası yapmıştır. Halkımız bu dönem AKP vekilleri ve adaylarının sözlerine inanarak havalanın Niğde yapılacağını ummuşlardır. Bakanın Niğde seyahatine kadar da Niğde havaalanı sözü aldık diye yalan söylenmiştir. Niğde yerel basınında onlarca haber kamuoyuna havaalanı yapılacağı yönündedir. Değerli basınımız bu haberleri tekrar gündeme getirmelidir. Bu kadar açık söz verilen bir konuda halk neden yanlış bilgiler verilmiştir. Tıp Fakültesinden sonra Niğde için seçim öncesi söylenen bir söz daha doğru çıkmamıştır. Bu durum siyaset kurumunu yıpratmaktadır.  Aksaray havaalanı % 50 si tamamlanmış Nevşehir, Kayseri, Konya, Adana havaalanı mevcuttur. Her yatırım çevre illere yapılıp konu Niğde olunca farklı adreslere yöneltmek nedendir.?  Havaalanı bir kentin gelişime açılımını gösterir. Üniversitede, sanayide havaalanı ile ilerler. Havaalanı ilinizde yoksa o il havaalanı olmayan il olarak tanımlanır ve yakınında ilde havaalanı var diye bakılmaz. Niğde bu duruma düşürenlerden halkımız mutlaka seçimlerde hesap soracağına inanıyoruz Niğde Havaalanından vazgeçilmeyi biz CHP Bor ilçe örgütü olarak kabul etmiyoruz. Havaalanı için çabamıza devam edeceğiz “ dedi.

 

       HAVAALANININ YAPILMASI İSTENİYOR

 Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer tüm kesimlerin havaalanı konusunda dayanışma içinde olması gerektiği ve havaalanın yapılması şart olduğu yönündeki açıklamasına da farklı kesimlerden destek gelmeye devam ediyor.

 Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser Havaalanın Bölgede yapılacak olmasının bölgenin  gelişimi için katkı sağlayacağını düşündüklerini belirtip “farklı bölgelerden daha çok yatırımcı Niğde  daha kolay gelecekti. Üniversite, işletmeler, tarım gelişimi ile gurbetçiler için havaalanı önemli destek noktası olacaktı. Vazgeçilmemesi gerekir düşüncesindeyim” derken Harp-İş Eski Şube Başkanı Abdullah Tuğrul Havaalanı Niğde dışa açılan penceresi olacaktı. Bugüne kadar yapılmamış olması Niğde gelişimine engel bir nedendir” diye konuştu.

 Hayırsever İş adamı Şenol Bengü Niğde gelişimi ve ilerlemesi için havaalanı önemlidir. Yakınlığı nedeni ile havaalanın yapılmayacağı sözü katılmak mümkün değil. Bu bir ihtiyaçtır. Kimi kentte bir değil iki havaalanı vardır. Önemli olan taleptir. Niğde bu anlamda potansiyeli vardır. Niğde için yolcu sorunu olur kaygısı bu girişimi engelliyorsa Nevşehir, Kayseri, Adana havaalanlarına azımsanmayacak Niğdeli yolculuk yapmaktadır. Havaalanı Niğde olursa ilgi bulacaktır. Gelişen bir Niğde için Niğde havaalanından vazgeçmemelidir” dedi. Eski İl Genel Meclis Üyesi Akif Üstün Havaalanı Niğde mutlaka yapılmalıdır. Yurt İçi Yurt dışı iş çevreleri için havaalanı önemlidir. Tarımın Niğde gelişmesi içinde havaalanı daha teknik ve üst yöneticilerin Niğde ilgisine vesile olacaktır “dedi.

        İşletmeci Sami Şadan Eriş “Niğde için verilen sözlerin tutulmaması, yatırımların yarım kalması gelişmesinin önünde ciddi engeller yaratmıştır. Niğde Sancağına bağlı Aksaray, Nevşehir gibi yerler Niğde’den daha hızla gelişmesi oraların sorunlarında sağladıkları birlik ve beraberliğinde etkisi büyüktür. Niğde bu konuda dayanışma içinde olmalıdır” dedi. 

     Ömer Umutlu Havaalanı bölgede iş adamı ve gurbetçilerin Niğde ile bağını artırması için iyi olur derken Pastane işletmecisi Hüseyin Yalçın Niğde çok konuda gereken hizmeti alamıyorsa bunda istenenler konusunda yeterli çabanın gösterilmemesininde etkisi var. Niğde tüm siyasi partiler, kurum kuruluşlar işbirliği ile havaalanı için çaba harcamalıdır” diye konuştu.

Manifaturacı Erdal Gevrekçi Tıp fakültesinden sonra Niğde ikinci önemli projeden mahrum kalması anlaşılır gibi değil. Niğde çevresinde her ilde havaalanı var ama Niğde gelince adres farklı bir il oluyor. Mesafe kısa ise Kayseri-Nevşehir arası Niğde Nevşehir’den daha kısa neden iki ildede havaalanı yapıldı. İş Niğde gelincemi engel başlıyor diye sordu.

Nazım Polat, Hilmi Eriç,  Mustafa Gülsoy, Cengiz Talu, Dede Çelebi, Mehmet Kayhan, Davut Özer, Hamit Duruş, Fevzi Akpolat, Mehmet Başol, İbrahim Ayhan ve çok sayıda Niğdeli de durumun mutlaka yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek Niğde havaalanından vazgeçmesin çağrısı yaptılar.

Editör: TE Bilişim