CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur “ Atatürk büstlerine gereken özen gösterilmelidir” dedi.

 

Niğde, Bor, Altunhisar, Çiftlik, Çamardı ve Ulukışla’da çok sayıda ilkokul taşımalı eğitim ve köylerdeki göç nedeni ile kapalı bulunuyor.

 Niğde ili genelinde taşımalı eğitim nedeni ile kapanan okul ve sağlık ocaklarının bahçelerinde yer alan Atatürk büstleri ise harap durumda olması tepkilere neden oluyor. CHP Bor ilçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur  Akçaviran köyünde  olduğu gibi çok köy kasaba da benzer durumun varlığı üzerine  ilgililere çağrıda bulundu.

 

CHP Bor iLçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur geçtiğimiz yıl konuyu haber olarak gündeme taşıyan Gazeteci yazar Ömer Fethi Gürer uyarısından sonra Atatürk büstlerinin korunması yönünde açıklamalar olduğunu ne var ki geçen sürede Atatürk büstlerine gereken özen gösterilmediğinin kapalı okullar da açıkca görüldüğünü söyledi. CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur kapalı okulların muhtarlık odası ve köy odası olarak bakımlarının yapılması işinin il özel idare tarafından yapılmasını, Atatürk büstlerinin bakım onarımının da İl Özel idare tarafından yada Bor Levazım Ana Depo ve Fabrika Komutanlığınca  sağlanmasını istedi. Köy ve kasaba muhtarlarının bütçeleri ile okulları ve büstleri korumalarının olası olamayacağına dikkat çekerek Muhtara bu yerlere bakım yap demek yapıların harap olmasına göz yummak olacağını, muhtarın bütçesi ile bu yapıları korumasının olası olamayacağını ayrıca Atatürk büstlerinin korunması içinde bir düzenleme gerektiğini belirtti.

KOMUTANLIK VE VALİLİK BAKIMLARI SAĞLAMALI

CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur Bor ilçesinde bulunan 600. Levazım Ana Depo ve Fabrika Komutanlığı ve  Valilik ile işbirliği yaparak tüm kapalı okulların Atatürk büstlerinin bakım ve onarımının sağlanması yönünde bir çalışma yapabileceğini de düşündüğünü ve umduğunu da söyleyen CHP Bor ilçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur  çoğu büstün yapılmasında  Levazım Ana depo Komutanlığı geçmişte katkısı olmuştu. Bugünde bu büstleri harap halde olmasına gönül razı olmuyor. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için ne desek ne söylesek az ama bir büstüne dahi sahip çıkamamak üzüntümüzdür.  Gerekenlerin bir an önce yapılması beklentimizdir” dedi. 











Editör: TE Bilişim