MHP Niğde Belediye Başkan Adayı  Fikret Çıtırgı; Bizde kadın gönüllerin şahı, hanların hanı, toplumun direğidir”dedi.
 
8 Mart  Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile  Niğde’deki bayanlara eşi Semiha Hanımefendi ve MHP Niğde Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte çiçek dağıtan MHP Niğde Belediye Başkan Adayı Fikret ÇITIRGI şu değerlendirmelerde bulund.


 “Dünya medeniyetler mücadelesinde kadının her toplumda yeri ayrıdır. Kadına verilen değer ve bakış açısı da değişmektedir. Batılı toplumlarda kadın sadece bir çalışan değil, aynı zamanda büyük bir tüketici olarak gözükmektedir ve öylede kullanılmaktadır.” dedi.
Bütün kadınların bu anlamlı gününü adına yakışır bir yaşam şartına vesile olacak çalışmaları getirmesi gerektiğini belirten ÇITIRGI, Türk toplumunda kadına verilen değeri şu şekilde ifade etti.

Bizde ‘’Türklerde’’ kadın kim? Kadın anneannemi, annemi, eş mi, kız evlat mı? Kadın bunların hepsi, Kadın, cennete girebilmek için ayaklarının altının öpüldüğü mukaddes bir varlıktır… Peygambere ana, peygambere eş ve peygambere evlattır kadın, Sultanların anası, şehzadelerin terbiyecisidir kadın, Kahramanlar doğuran, şehadete uğurlayan tek sermayesi gözyaşı olan ve ona sığınandır kadın, Evinin direğidir, gönüllerin şahıdır, sofranın padişahıdır kadın, Bizde kadın; Mustafa Kemali doğuran, Alparslan Türkeş’i terbiye eden, Devlet Bahçeliye ad koyandır… Bizde kadın; hanın hanıdır, Bizde kadın; kahramandır, Satı kadındır, Nene hatundur, Hayme anadır, Bizde kadın; uğruna kanlar döktüğümüz kutsalımızdır, Bizde kadın; her şeydir, her şeyimizdir, Bu gün sadece temsili bir kutlama yapılsa da, bizim için her gün sizlerin günüdür.”


Editör: TE Bilişim