BBP Niğde Milletvekili Adayı Bünyamin Karataş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Çılgın Projeye" tepki gösterdi.


Karataş "Başbakan gece gördüğü rüyalarını sabah kalkıp proje diye millete anlatıyor" dedi.

Karataş, yaptığı açıklamada, Karadeniz ile Marmara Denizi'ni birbirine bağlayacak 50 kilometre uzunluğunda ve 200 metre genişliğinde açılacak kanalın ne İstanbul'a ne de Türkiye'ye bir katkısının olmayacağını bildirdi.

Projeyi hayal, projeyi açıklayanları da hayalperestlik olarak değerlendirdiklerini belirten Karataş, "75 milyon nüfusun 30 milyonunu belli sınırlar içerisinde toplayarak hedef haline mi getirilmek isteniyor? Anadolu'da şehirlerin, kasabaların nüfusu azalıyor. Yaylalar, dağlar, ovalar bomboş kaldı. Ekilebilir alanlar yabancıların eline geçti. Neden insanlarımızı doğduğu yerde doyar hale getirecek projeler geliştirilmiyor? Boş hayallerde Türk milletini kimse oyalamasın, herkes aklını başına alsın" diye konuştu.


Karataş, Anadolu insanının iş ve Aş beklediğini söyleyerek, şunları ifade etti:

"Vaktiyle Osmanlı hazinesiyle Suveyş Kanalı açıldı. Ancak kanal, Osmanlı deniz araçlarının kullanımına izin verilmeden İngilizlere peşkeş çekildi. Bunu kimse unutmasın. Çanakkale'de verdiğimiz 250 bin şehide rağmen, Rusya ile boğazlar sorununu halen yaşıyoruz. Yeni boğazlar açılarak 'Haydi biri sizin olsun, öteki de bizde kalsın' mı denmek isteniyor? İstanbul'da açılacak kanalın zaten imar sorunu var, toprak sorunu var. Bu şehirde beton yığınlarının çoğalmasına neden olacak. Başbakan gece gördüğü rüyalarını sabah kalkıp proje diye millete anlatıyor. İktidar partisini tarihten ders almaya davet ediyoruz. Türk milleti 12 Haziran'da bunların hayallerine, rüyalarına son verecek. "
 
Editör: TE Bilişim