CHP Niğde İl Başkanlığı Cumartesi günü yapılacak olan Çiftçi Mitingi için basın toplantısı yaptı.

 

 

CHP Niğde İl Başkanlığında yapılan toplantıya Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Türkmen ile parti yöneticileri ve bazı partililer katıldı.

 

 Basın toplantısında bir konuşma yapan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ; “   Yıllardır Anadolu çiftçisi aldatılmıştır ekonomik sorunlarını bir türlü aşamamıştır emeği ile yoksullaşmıştır, yabancı ülkelerden getirilen ürünlerle rekabet edemez duruma düşmüştür, Onların işini ,üretimini artık holdingler,yabancı şirketler ellerinden almıştır. Üretimin dışında topraklarını da kaybetmeye başlamışlardır. İlimizde de Tarımsal faaliyetler ekonomik bağlamda ön plana çıkmaktadır.

 

   Özellikle Patates,lahana ,pancar elma,buğday,kiraz ,kayısı gibi ürünleri yetiştiren ilimiz Türkiye’nin Tarım üretiminde başı çeken iller arasında olup halk, esnaf ve toplam nüfus için önemli bir ekonomik kaynaktır. Cumhuriyet tarinde ilk defa  Niğde çiftçisi bu kadar yoksullaşmıştır.”dedi.

 

 

 Şafak konuşmasının devamında ;  Bu sorunları defalarca mecliste konuşmamıza rağmen, önergeler vermemize rağmen, genel başkanımız Gurup toplantılarında defalarca söylemesine rağmen, Hükümet kulak tıkamıştır. Hükümet çiftçinin sorunlarını ciddiye almamıştır, çiftçinin yoksulluğunun farkında değildir. Bu nedenle Niğde tarihinde ilk kez  bir siyasi parti  Cumartesi günü saat 12.30 Sayın Genel Başkan Yardımcımız UMUT ORAN, Sayın Gurup Başkan Vekilimiz Muharrem İNCE  ve çok sayıda milletvekilimizin ve çiftçimizin, esnafımızın katılacağı Çiftçi mitingini düzenlemiş bulunuyoruz.

 

  Tüm halkımızı esnafımızı, öğrencimizi, işçimizi, sivil toplum örgütlerini bu mitinge davet ediyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Editör: TE Bilişim