Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Merkez İlçe Örgütü Belde örgütlenmelerine hız verdi. Dündarlı Beldesinde CHP Belde Örgütü yeni tabelasıyla, CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdemir, İlçe Yöneticileri Bayram Yıldırım, Arif Yerçin, Fatih Doğan, Enver Şimşek, Gençlik Kolu Başkanı Ozan Sakarya, Mehmet Çelik, Mehmet Bayraktar, Umur Özcan ,  Vekil Danışmanı H.Mustafa Çopur ve Belde Başkanı Sezai Aktaş ile MHP’den Belediye Başkanı Hüseyin Çıkan ve Dündarlılıların katılımı ile açıldı.

CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı İlçe örgütü olarak beldelerde belde bürolarını oluşturmayı ve belde halkı ile daha yakın ilişkilerde olup onların sorunlarının çözümü için çalışmayı amaçladıklarını söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de ülke sorunları, Niğde sorunları ve Dündarlı ile ilgili kapsamlı bir konuşma yaptı.   Terörü lanetleyen ve şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmasında şöyle dedi: “CHP olarak biz halk için halkla beraber iktidarı hedefleyen çevre, doğa, insan düşüncesi ile çalışan bir yaklaşım içindeyiz. 1 Kasım seçimlerinde Milletvekili olduktan sonra Niğde İlimizin sorunlarını yazılı, sözlü soru önergeleri ile TBMM’ye taşıdım. Bütçe görüşmelerinde ve kanunlarda yaptığım konuşmaların yanında Milletvekiline TBMM’de tanınan söz haklarında Niğde İlimizin her sorununu Meclise taşıdım. Dündarlı elma ve patates üretimi yapan beldemiz. Ne yazık ki bu iki ürün de değer bulmadı. Üretici olarak mağdur oldunuz. Üretim için harcadığınız bedeli dahi karşılayamadınız. Mağdursunuz. Bu konuda yoğun mücadele ve çalışma içinde oldum. Kısa vadede Büyükşehir belediyeleri, Askeri Birlikler ve öğrenci yurtlarına bu ürünler gitse sorun çözülürdü.  Hükümet bu bağlamda üreticiyi korumadı. Niğde gibi patates ve elma deposu bir ilde ne yazık ki bir entegre ürün işleme sağlayacak sanayi tesisi dahi yok”dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemiz iyi yönetilmiyor. Nerede ise her gün şehit cenazesi geliyor. Terörü lanetliyoruz ama terör için çözüm yerinin de TBMM olduğunu her zaman ifade ediyoruz. Çözümü İmralı’da, Oslo, Dolmabahçe’de kapalı kapılar arkasında aramak yerine TBMM’de aramayı hükümet benimsemelidir. Meclis bu sorunu çözer. Ben bilirim anlayışı sorunu azaltmadı artırdı. Ya Başkanlık ya Kaos yaklaşımı değişmeli sorunun çözümü için meclis adres olmalıdır. “dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer dokunulmazlıkların da sulandırıldığı ve her olayda olduğu gibi çarpıtmak amaçlı gündeme getirildiğini da ifade ederek, “Terör nedeni ile suçlananlar yerine dosyası olan her milletvekili için talep yaratmak bu işi karıştırmak amaçlıdır.”dedi.
 Vatandaşların sorularını da yanıtlayan Gürer bir soru üzerine Ensar Vakfına ait bir kurumda yaşanan tecavüz olayının savunulacak hiçbir yönü ve mazereti olamayacağını söyledi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,“Konun meclise gelmesinden sonra ilk gün AKP’nin tavrı şaşırtıcı ve yadırgatıcı olmuştur. İkinci gün tüm partiler anlaşarak ortak karar alınmıştır. Bu ve benzeri durumlar en ağır biçimde cezalandırılmalı ve parti, vakıf, yönetim ilişkisi gibi değerlendirmelerden öte ortaya çıkan durum nedeni ile en sert tavır takınılarak, benzer durumların oluşmaması için en ağır yaptırımlar yapılmalıdır. Yayın yasağı da ayrı bir düşündürücü durumdur.”dedi.
 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer komşu ülkelerle yaşanan soruna, yurt dışı satımının zorlaşmasından turizmdeki krize kadar da bir dizi sorun ve konu hakkında görüşlerini açıkladı.

 Dündarlı Belediye Başkanı Hüseyin Çıkan da Milletvekilin Dündarlı ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Dış güçlerin ülkemizde oynadıkları oyundan sorunlarda dayanışma içinde olunması gereğine değin görüşlerini ifade eden Başkan Çıkan, Dündarlı’da tarihi dünden gelen yerlerde yaptıkları çalışmalarla, üretici sorunları hakkında da bilgi verdi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Dündarlı’ da beş kahvehaneyi de ziyaret etti. Konuşmalar yaptı. Esnaflarla görüştü. Tarımda yaşanan sorunlarla artan göçten söz eden halk,  sorunların çözümü için öneri ve  çalışmalarından dolayı Gürer’e teşekkür ettiler.

http://www.borhaber.net/siyaset/chpnin-dundarli-orgutu-de-acildi-h19854.html

Bor Haber tarafından gönderildi 28 Mart 2016 Pazartesi
Editör: TE Bilişim