CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz ve beraberindeki heyet Akkaya Barajında incelemede bulunup planladıkları projeyi yerinde anlattılar.

Ağır kokusu ile bilinen , zaman zaman köpüklenmelere neden olan, Niğde-Bor arasında 1970'li yıllarda yapılan Akkaya barajı, başta yanı başındaki Niğde Üniversitesi olmak üzere, bölge halkının uzun yıllardır en önemli sorunu olarak göze çarpıyor.

Bugüne kadar yapılan temizleme çalışmaları gibi geçici çözümlerden başarılı sonuç alınamadığı Akkaya’da ağır kokudan taktıkları maskelerle korunmaya çalışan CHP’liler Akkaya Barajı kenarında yaklaşık 20 yıldır çözülemeyen soruna kendilerinin çözüm olduğunu söylediler.

‘’ Seçilir Seçilmez İlk İşim Akkaya’yı Düzeltmek Olacak ‘’
Pis kokusu ve kirli haliyle risk haline gelen barajın yarattığı tehlike, Bakanlık tarafından da raporlarla tespit edilmesine rağmen bu konuda herhangi bir kalıcı çözüm bulunamadığını söyleyen Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz ;      ‘’ Seçilir seçilmez ilk işim Akkaya’yı düzeltmen olacak.’’ dedi.
CHP İl Genel Meclis Üyesi Adayları ve Belediye Meclis Üyesi adayları ile Akkaya Barajı’na giden CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz ; ‘’ Burada tam bir çevre felaketi yaşanıyor.20 yıldır belediyeyi yönetenler burayı ihmal ettiler, burayı unuttular. Özellikle barajın hemen yanında olan üniversitede eğitim gören öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, OSB’de çalışan kardeşlerimiz, Bor – Niğde arasındaki yolu kullanan herkes bu kokuya, bu çevre felaketine maruz kalıyorlar. Eskiden içi balık dolu olan Akkaya’da yüzün üzerinde de kuş türü yaşardı.’’ dedi.

‘’ Yıllardır hiç mi görmediniz burayı ? ‘’
Akkaya’ya iki tür atığın geldiğini söyleyen Başkan Adayı Yılmaz ; ‘’ Bu atıklardan birisi şehrin kanalizasyonu bir diğeri de OSB’den gelen kimyasal atık. Bu suyla Bor’da bulunan bağlarda tarım yapılıyor , orada yetişen sebze ve meyveler pazarlarda satılıyor, soframıza geliyor. İçerisinden ağır metaller var ve bu kanserojen maddeler insan vücudundan asla çıkmıyor. 20 yıldır belediyeyi yönetenlere bakarsak şimdiki adaylardan bir tanesi 2 dönem belediye başkanlığı yaptı bir tanesi de 5 yıldır il başkanıydı, şunu yaptım bunu yaptım diye övünüyor,hiç mi görmediniz burayı ?’’ diye sordu.

Akkaya ile ilgili projesinin ne olduğunu da açıklayan Başkan Adayı Yılmaz, kanalizasyonun içme suyu seviyesine kadar arıtılacağını , OSB’den gelen kimyasal atıkların da yapılacak olan kanalla baraja hiç uğramadan ,tuzluluk seviyesi yüksek olduğu için tarımda kullanılmayacak bir araziye aktaracaklarını, arıttıktan sonra çevreye sıfır zararlı hale geldikten sonra doğaya bırakacaklarını söyledi.

Akkaya İçin Yıllardır Beklenen Proje
İktidar partisi adayına  yüklenen Rasim Yılmaz ; ‘’ 10 yıldır Bor Belediyesi, Niğde Belediyesi, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Başbakanlık sizde o dönemler de il başkanıydın niye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir tane proje yapıp gitmedin. Cumhurbaşkanı kapısından proje yapıp giden başkanlar kapısından mı dönmüş, hayır. Siz sadece uyumuşsunuz.’’ dedi.

Seçmene de seslenen Rasim Yılmaz artık uyuyanları uyandırın diyerek seçildiği taktirde Akkaya’da yapacağı diğer projelerini de açıkladı.
Kulağa çok uzak gelebilir ama bu projeyi 3 yıl içinde gerçekleştirince Akkaya’ya piknik yapmaya geleceğiz diyen Başkan Adayı Yılmaz ; ‘’ Akkaya’nın içi temiz hale geldikten sonra etrafı da derin nefes alabileceğimiz mesire alanı haline gelecek, Kuş cenneti olmaya devam edecek ve barajın üzerinde su sporları yapılması da hiç hayal değil.’’ diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim