12 Haziran seçimlerine az bir süre kala Cumhuriyet Halk Partisi seçim çalışmalarına hız kattı. Önceki akşam sağanak yağmura rağmen yüzlerce kişi ile Dere Mahallesi’nde miting yapan CHP’liler, 12 Haziran seçimlerinde Niğde’de en az iki milletvekili çıkarmak istiyor.
 
Seçim sandığının görünmesiyle birlikte siyasi partiler, seçim çalışmalarına hız kattı. Gündüz esnaf ve resmi kurum ziyaretlerini gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Adayları Doğan Şafak ve Ömer Fethi Gürer, akşam Dere Mahallesi’nde sağanak yağmura rağmen açık hava mitingi düzenlediler.
400 aşkın vatandaşın katıldığı açık hava mitinginde ilk sözü olan CHP’li Şafak; “İktidar göründü. Bugünden sonra tempomuzu düşürmeden, gece gündüz demeden çalışmak zorundayız. Dosta düşmana karşı birlik içinde hareket ederek AKP’ye gereken dersi sandıkta verip, CHP’yi iktidar yapmamız gerek. Bu bizim için bir tercihten öte bir zorunluluk haline gelmiştir. CHP İktidarlığında Niğde’nin rahat bir nefes almasını istiyorsak, hizmetlerin sürekli ve artarak gelmesini istiyorsak 3 adayımızın 3’nüde meclise göndermek zorundayız. Yağan yağmura rağmen, sizlerin ısrarlı bir şekilde burada kalıp bizleri dinlemesi, gücümüze güç katması bizim üzerimizdeki sorumluluğu bir kez daha artırıyor. Halk CHP’yi bekliyor, CHP umut oluyor. Bunun için bizler Türkiye’nin ilk ve en büyük kitle partisi olarak herkesi ama herkesi CHP çatısı altında birleşmeye çağırıyoruz. Niğde için, Türkiye için yapacak çok şeyimiz var. Birlikten kuvvet doğar, bugün Niğde’yi bu hale getirenlerden hesap sormak için, AKP iktidarından kurtulmak için tek çare CHP çatısı altında birleşmektir. Birleşmenin yarattığı sinerji, sandıkta CHP’yi güçlendirecek ve Türkiye rahat bir nefes alacak” dedi.
CHP Milletvekili Adaylarından Ömer Fethi Gürer’de bir konuşma yaparak CHP’ye destek
sözü istedi. Gürer konuşmasında; “AKP İktidarlığının sonu göründü. CHP adım adım iktidara yaklaşıyor. Hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir sonuca karşı karşıyayız. Halkın bize olan sevgi ve desteği her gün katlanarak büyürken, CHP’li kardeşlerim bu büyümeye paralel olarak çalışmak zorundadır. Kimse ama kimse CHP’nin önlenemez yükselişi karşısında duramaz. Niğde’de böyle, Türkiye’de de böyle. Gidişata dur demek isteyenler bugün nasıl CHP’ye sarılıyorsa, bizlerde birer sıra neferi gibi, CHP bayrağını daha yükseklerde dalgalandırmak zorundayız. Bu bayrak Atatürk’ün bayrağı, bu bayrak çocuklarımızın bayrağı, bu bayrak emekçin, emeklinin, öğrencinin, fakirin bayrağı, bu bayrak Türk’ün şanlı bayrağı” diyerek coşkulu kalabalığa hitap etti.


Editör: TE Bilişim