CHP Niğde İl Örgütü son bir yıl içerisinde partililerini 3. Defa sandığa götürmeyi başardı. Hafta sonu tamamlanan kongre ve ön seçim delege seçimleriyle birlikte 4000’ne yakın partili sandığa gitti.


Haber-Foto: Gökhan ÖZBEK- TYN HABER

CHP Niğde İl Örgütünde üyeler 3. Defa sandık başına gitti. 7 mart 2011’de gerçekleşen İl kongresi için delegelerin seçimi için sandığa giden CHP’liler, 12 Haziran seçimlerinde partisinin milletvekili sıralaması için sandığın yolunu tutan partililer son olarak geçtiğimiz hafta sonu ilçe kongre delegelerini ve ön seçim delegelerini seçmek için sandığın yolunu tuttular. Böylece CHP’liler son bir yıl içerisinde 3 parti içi seçimde, 1’de genel seçimlerde sandığa gitme başarısı gösterdiler.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ünal Baykan, yapılan seçimlerle ilgili verdiği bilgiye göre 2504 üyenin kayıtlı olduğu merkez ilçede toplamda 352 kongre delegesinin, 438’de önseçim delegesinin başarılı bir şekilde seçildiğini ifade etti.

Katılımın yüzde 80’lerde olduğunu ifade eden CHP’li Baykan, “Yaşanan bu süreçle birlikte CHP’nin daha güçlü çıktığı görülmüştür. Bizlerde diğer partiler gibi atama ile değil, üyemizin istediği kişiler partiyi yönetmeye hak kazanır. Partiye üye olmanın önemi, ona verilen değerdir. Birileri kendi siyasal kimliklerini tanımlarken, demokrat ibaresini kullanırlar ama asla böylesine demokrat bir eyleme girişemezler. Çünkü onlarda biat kültürü, bizde ise demokrasi kültürü vardır.” Dedi.

“Sözde Değil, Özde Demokrat Parti!”

CHP İl Başkanı Mehmet Özkan, yaptığı açıklamada “Partimizde aslolan demokrasidir. Partimizi güçlü kılan, demokrasi yaşanılabilir bir amaç haline getiren üyelerimizdir. Bugün iktidar alternatifi olarak ana muhalefet görevini yürüten partimizin tüm örgütleri canlılığını korumakta bu canlılığı üyelerimizin belirlediği rotalar doğrultusunda yapmaktayız. Bizde diğer partiler gibi üyenin önemsizleştirildiği, lider sultası kavramı yoktur. Bizde üye ne derse o olur. Diğer partilerde en ufak ilçe yöneticilerin seçimi bile ya genel merkez direktifiyle ve ya yazılmış delegelerle olur, oysa bizim partimizde bu ancak ve ancak üyenin isteği doğrultusunda gerçekleşir.” Dedi.

CHP’li Şafak: “Bizde her seçim bayram havasında, demokrasi olan inancımız perçinleştirir!”

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, sürece ilişkin yaptığı açıklamada ; “bizde gerçekleşen her kongre demokrasiyi güçlendirmek, parti içinde her üyeye verilen önemi göstermek içindir. Sadece şunu düşünmek bile bizde ki demokrasi kültürünün geldiği noktayı gösterir. Bizde Niğde CHP’ye üye olan her vatandaş bu yıl sadece 3 defa kendisinin fikrine başvuruldu. Yakında tüzük kurultayı gerçekleştireceğiz. Tavsiyem şudur ki, artık diğer partiler, bu kurultaydan örnek alsınlar yeter!” dedi.




Editör: TE Bilişim