Cumhuriyet Halk Parti Niğde İl Yönetimini   Ak Parti Grup Başkanı TBMM Grub Başkanvekili Mahir Ünal'ın Kahramanmaraş'ta Türkçe hakkında yaptığı konuşma üzerine bugün Niğde Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundular.

Konu ile ile ilgili Niğde Adliye' Sarayı önünde açıklama yapan CHP li yöneticiler : "Akp gurup başkan vekili Mahir Ünal‘ın Cumhuriyet bizim lügatimizi,alfabemizi,dilimizi hasılı bütün düşünce setlerimizi yok etmiştir diyerek Devletimizin kurucu iradesi olan halkımıza,Atatürk ve silah arkadaşlarına manevi huzurlarına açık bir saldırı ve hakarettir." bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirttiler. 

MAHİR ÜNAL NE DEMİŞTİ

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate yani dile dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao’nun Çin’de yaptığı kültürel devrimdir ve o da dile dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir." ifadelerini kullanmış ve büyük tepki çekmişti. 

CHP'nin Teklifi ile Niğde Belediyesinde Yeni Komisyon CHP'nin Teklifi ile Niğde Belediyesinde Yeni Komisyon

Editör: TE Bilişim