Bundan yaklaşık 3 ay önce 5 Ocak 2016 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erhan Adem ve yönetimi bir basın toplantısı yaparak, Parti Disiplin ve Tüzüğüne aykırı davranışları nedeni ile Niğde Merkeze bağlı Yeşilgölcük Beldesi Belediye Başkanı  Hakkı ŞENGÜL ve Orhanlı Beldesi Belediye Başkanı  Erhan POLAT CHP'den ihraç edilmişti. 

İhraç edildikten 3 ay sonra her iki belde belediye başkanı Ak Parti'ye geçti. Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu grup toplantısı sonrasında partisine katılan  belde belediye başkanlarına parti rozetini bizzat taktı. 

Bunun haberini "CHP'den İhraç Edilen 2 Başkan Ak Parti'ye Geçti" şeklinde  yapmıştık. (Burada Tıklayın) Haber bazı ulusal ajanslarda da  bu şekilde yer aldı. 

Bu haberin verilme şekli Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir'in hoşuna gitmemiş ki, bir gün sonra Anadolu Ajansına açıklama yaparak aynen şöyle dedi;  
"Bazı basın organlarında 'CHP'den ihraç edilen belediye başkanları AK Parti'ye katıldı' denilmiş. CHP'den ihraçları bize dilekçeleri verildikten sonra oldu. Konuyla ilgili CHP'den de bizi aradılar, biz de 'Doğrudur belediye başkanlarımızın dilekçelerini aldık' dedik. Bu olaydan sonra ihraç edildiler. Herhangi bir partiden ihraç edilmiş birilerini almış değiliz. Böyle bir algı yapılmaya çalışılıyor. AK Parti ve Niğde İl Teşkilatı olarak Orhanlı ve Yeşilgölcük kasabalarına elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışacağız. Kasabalarımıza ve şehrimize hayırlı, uğurlu olsun."

Sayın Başkan 3 ay önce  ihraç haberini yaptığımızda, her yerde yayınlandığında  "Söz konusu belde belediye başkanları  zaten bizim partiye geçmek için dilekçe verdi"   demediniz.

CHP'nin ihraç ettiği gün  " 2 Belde Belediye Başkanı Ak Parti'ye geçti  " şeklinde bir açıklama yapmış olsaydınız.

Bizde bugün bu haberin başlığını veya içeriğini  " Ak Parti'ye geçen 2 Belde Belediye Başkanına Başbakan rozet taktı" şeklinde verirdik. 

O zaman CHP hızlı davrandı.  İhraç açıklaması yaptı. Psikolojik etkiyi önledi. 

Ama sizi yanıltan MHP oldu.   MHP'nin Keçikalesi ve Karakapı Belediyesinin Ak Parti'ye geçeğini sağır sultan duydu. MHP yönetimi uyudu... Taa ki... Aynı bugün ki gibi Mecliste Başbakan rozet taktıktan sonra ihraç kararı alabildi. 

Biz O haberi,  yani Mecliste Başbakanın Keçikalesi ve Karakapı belde başkanlarına rozet takma haberini  bakın nasıl vermişiz "Niğde'de Bazı MHP'li Belediyeler Ak Parti'ye Geçti" ihraç kelimesi yok. 
 (Burada Tıklayın)  MHP'ye orada bir nevi gol attınız, partiniz açısından olumlu oldu, doğru. 

Siz  CHP'yi de MHP gibi davranacak zannettiniz... Olmadı... Bir şey daha olmadı... 

Basının algı yaratmaya çalıştığını söylüyorsunuz.  

Siz dahil herkes algı peşinde... 

CHP algı yaptı. 

MHP yapamadı.

Siz de yapmak için geç kaldınız.

Sobeledik... 

Hepsi bu.

...

Yorum-Haber: Selim GÖKEL


Editör: TE Bilişim