CHP Niğde  merkez, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıkladı.

Haber: Selim GÖKEL
Kamera : Hüseyin YILDIZ




Niğde Hüdavent Hatun Düğün salonu önünde açık havada yapılan aday tanıtım programına kalabalık bir partili topluluğu katıldı.


GÜNDEM RÜŞVET OPERASYONU

Organizasyonun  yetersizliği  ve kalabalıktan dolayı basın mensuplarının rahat çalışamadığı programın ilk konuşmacısı  CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan oldu. Ünal Baykan yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi. Baykan ;  Ülkemiz zor günler geçiriyor,  11 yıl tek başına iktidar olan  Adalet ve Kalkınma Partisi  göreve geldiklerinde 3Y demişlerdi. Birincisi Yolsuzluk,  ikincisi Yoksulluk diğeri ise Yasaklardır. Yolsuzluk bitti mi arkadaşlar, odalara, dolarlar bankalara sığmadı, ayakkabı kutularına girdi. Ama mağdurları oynuyorlar yine,  artık bu millet yutmayacak.  Yoksulluğu bitireceğiz dediler, Yoksulluk bitti mi, neden hala poşetler dağıtılıyor, torba torba kömür dağıtılıyor. Yoksulluk böyle mi bitiriliyor. Yasaklar, nasıl kalktı her şey yasak,  telefonum dinleniyor diye korkar hale geldi. Gazeteciler bunu en iyi bilenlerdir,  gazetecilere baskılar var, yasak var gerçekleri  yazamıyorlar” şeklinde konuştu.

Daha sonra aday tanıtımına geçildi. Niğde Merkez,  İlçe ve Belde Belediye Başkan adaylarının tanıtıldığı programda, adayların isimleri tek tek okundu. Ulukışla ilçesi ile beraber iki beldenin daha adaylarının isimleri bu Pazar günü Genel Merkez tarafından onaylandıktan sonra açıklanacağı belirtildi.

ULUKIŞLA ADAYI  PAZAR GÜNÜ GENEL MERKEZ ONAYI İLE AÇIKLANACAK

Belde belediye başkan adaylarından başlayarak  isimleri okunan, CHP’li adaylar,  tek tek sahneye çağrıldı ve burada  kendileri hakkındaki  kısa anekdotları CHP Milletvekili Doğan Şafak dile getirdi.

Niğde Belediye Başkan Adayı  Fahri Eker’in ismi en son okundu. Fahri Eker sahneye geldiğinde büyük alkış ve tezahürat aldı. 

Görev aldığı esnaf odalarında esnafımızın derdine çözüm bulmaya çalışmış, onlar için mücadele etmiş ama bu hizmeti yeterli bulmuyorum, Niğde’nin  büyük  sorunları var, o sorunları çözmek için Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkan adayı olarak göstereceğimiz sayın Fahri Eker arkadaşımıza başarılar diliyorum dedi ve Fahri Eker  sahneye geldi, Fahri Eker’in adının söylenmesinden ardından,  meydanda bulunan kalabalıktan büyük alkış ve tezahürat yapıldı.


NİĞDE BELEDİYESİ'Nİ YA ALACAĞIZ, YA ALACAĞIZ!...

Fahri Eker, yaptığı konuşmada ; Bugün tarihi bir gün, Niğde’nin kaderinin değişeceği bir gün,  Allah nasip ederse, önümüzdeki seçim sürecini atlattıktan sonra, 30 Mart’ta zafer kutlamalarını Niğde Belediyesinde yapacağımız gündür, bu gün…  diyerek kendi öz geçmişini kısaca anlattı. Eker,  27 11 1961 Niğde doğumluyum,  Niğde’de ilk öğretimi Selçuk İlköğretim okulu, Orta okulu ise Niğde İmam Hatip Ortaokulunda , Liseyi ise Niğde Lisesinden mezun olduğunu  belirti. 9  kardeş olduklarını söyleyen Eker, sadece askerlik için Niğde’den  ayrıldığını,  doğduğundan bu yana Niğde’de olduğunu belirtti ve  1985 yılında başladığı ticari  hayatında,  esnaflığı , manavlığı, pazarcılığı,  amelelik yaptığını ve zorluklarını,  çok iyi bildiğini belirti. 1990 yıllarda asıl mesleği olan çelik kontreksiyon işini yaptım, bir çok ulusal ve uluslar arası iş yaptığını belirtti. 1998 yılında oda başkanlığına getirildiğini ve 2002 Nisan’ında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı olarak görev yapıyorum. Geçtiğimiz günlerde Esnaf ve Odaları yeni binasının açılışında hem vedasını yaptım hem de sizinle başka platformlarda destek için karşınıza geleceğimi belirtmiştim. İşte o gün bu günü söylemiştim, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, teşkilatı olarak beni onurlandırarak herkese teşekkürlerimi  sunuyorum.”dedi.


Eker,  “ Görev yaptığım süre içerisinde ilimizdeki esnaf ve sanatkarlar için gece gündüz hizmet yapmak, proje üretmek, gençlerimize işsizlerimize iş bulmak amacıyla binlerce gencimizi eğitimden , mesleki eğitimlerden  geçirdik.  Allah nasip ederse, Niğde Türkiye’nin önemli bir ili, yazıyoruz medeniyetlerin yaşatıldığı  şehir diye, medeniyetlerin doğdu bir şehir Niğde,  ama şimdi ilimize baktığımız zaman Niğdemizin hak ettiği yerde olmadığını sizde biliyorsunuz, biz de biliyoruz. İnşallah bu makus talihini yenmek için Niğde Belediye Başkanlığına aday oldum, hep birlikte , hep beraber bunu başaracağımıza da sonuna kadar inanıyorum. Hayırlısı ise Allah nasip etsin. Bu işi çalışarak, çalışarak, çalışarak kazanılacağını biliyoruz. Onun için bize düşen en önemli görev daha çok çalışmaktır. Bu günün ayrıca tarihi  bir önemi var.  Yıl 1922 Mustafa Kemal Atatürk, Sivas’tan Niğdeli hemşerimiz Mustafa Soylu ile beraber Ankara’ya Cumhuriyeti kurmak için çıktığı o gün bu gündür. O gün söylediği söz şuydu Mustafa Kemal ‘in “Bu Cumhuriyeti kuracağız, ya başaracağız,  yada başaracağız" demişti, onlar başardılar. Bu Niğde Belediyesini ya alacağız, yada alacağız!,” dedi.




Fahri Eker’in konuşmasından sonra CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,   yaptığı konuşma ile son günlerdeki Rüşvet Operasyonu  konusuna da değindi ve hükümeti sert bir dille eleştirdi.

Doğan Şafak ; Biz bu yerel seçimlerde bütün belde ve ilçelerimizde üç hariç  adaylarımızı bir bir açıklıyoruz. Niğde’de güzel bir çalışma yaptık. Bu seçimde başarılarına imza atacaklarından kimsenin şüphesi olmasın.  Türkiye zor günlerden geçiyor,  Türkiye’nin sıkıntısı var, hükümette sıkıntı var, Belediye’ye sıkıntı var, il genel meclisinde sıkıntı var, her bir yerinde sıkıntı var. Her yeri dökülüyor.  Türkiye’yi dünya izliyor, maalesef Türkiye’ye dünyaya yolsuzluk imajı veriyor. Bizde üzülüyoruz. Bu gün Hükümet çok acı bir duruma düştü. Bunu bir türküyle anlatacağım. Selda Bağcan’ın bir türküsü var. Diyor ki “  Sordum Çiftlik sahibine… Dedi ki babamdan kaldı … Oda sordu babasına… Dedi ki babamdan kaldı … Dedim ki sen Tanrı mısın?  Dedi ki haşa ben kulum… Dedim bu haydutluk nedir? Dedi ki babamdan kaldı… Dedim ki hesap sorarlar, bu millet hakkını arar. “diye konuştu.

 

NİĞDE’NİN YOLSUZLUK ŞİFRELERİ VERİLDİ...

Doğan Şafak,  Niğde’nin imarının Kayardı bağlarında dizayn edildiğini belirttiği konuşmasında ;  Buna  5 katlı ver, şuraya cami yeri ver, şu adama  8 katlı ver diye Niğde’nin imarını Kayardı Bağlarında dizayn ettiler.  Peki İl Genel Meclis üyeleri ne yaptılar. Niğde’ye 33 trilyon hayvancılık kredisi geldi. Bu 33 trilyonu AKP’nin il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve yöneticileri  daha bu para Tuz Gölüne gelmeden Niğde’de paylaştırlar. Yazıklar olsun bunlara… Yazıklar Olsun… Bunların hesabını soracağız, çok yakındır. Çiftehan’da üstü kapalı bir yolsuzluk var, Belediye’nin önündeki otoparkı ihaleye verdiler. Ne olduğu belirsiz,  onlarla ilgili açıklamaları da yapacağız. Bütün bu sorunları biliyoruz. İyi bir kadro ile göreve geliyoruz. Belediye meclis üyelerimiz ön seçim ile gelecek ve en güçlü kadroyu çıkaracağız. Biz diğer partilerden ayrıyız, bizde ön seçim var. Diğer Partiler gibi gidip parti binasına toplanıp, filanın parası var, filanın arkası var diye  meclis üyesi  almayacağız. Diğer partiler gibi diktatör gibi meclis üyesi seçmeyeceğiz.  Burada herkese görevler düşüyor,  televizyonlardan seyrediyorsunuz, milletin parasını götürenleri alaşağı etmemiz gerekiyor.  Aksi takdirde, bütün çocuklarımızın, esnaflarımızın, memurlarımızın paraları çarçur ediliyor. Bunun için vatandaş olarak da görev düşüyor. Bu görevi hep birlikte hep beraber çalışarak, hiç durmadan çalışarak Niğde Belediye Başkanlığını kazanacağımıza inanıyor, saygılar sunuyorum.”dedi.

Konuşmaların sonunda, adaylar ile hep birlikte el ele tutuşup birlik beraberlik mesajı verdiler.

CHP Niğde Belediye Başkanı Fahri Eker, Bor İlçesi Başkan Adayı  Ekrem Soylu, Çiftlik İlçesi Yusuf Öcal’ı gösterdi. Ulukışla İlçesi bu pazar günü belirlenecek. CHP’de açıklanan Belediye Başkan adayı 18 olurken diğer adayların önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı belirtildi.

CHP’nin belde Belediye Başkan adayları : Kiledere Abdurrahman Demirbaş, Konaklı Erdal Altın, Karaatlı Erol Yılmaz, Yeşilgölcük Hakkı Şengül, Sazlıca Halil Özyuva, Yıldıztepe Metin Akgümüş, Bağlama Muammer Afşar, Değirmenle Recep Dinçer, Gümüşler Şaban Bayraktar, Dündarlı Şükrü Bergama, Aktaş Yaşar Çamur, Kemerhisar Beytullah Kirazcı, Karakapı Ramazan Ertan, Divarlı Sami Çakmak, Bozköy Yalçın Tekeli.

 


Editör: TE Bilişim