Basın açıklamasına Niğde CHP İl Başkanı Erhan Adem, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı il ve yönetimi ile  partililer katıldı.

Haber-Foto:Enes Can Özmen
Video: Fatih Mehmet Özata

Niğde CHP Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın  : Ataerkil toplu yapısının bir sonucu olarak, genelde toplumumuzda kadın hep ikinci sınıf insan muamelesi görmektedir. İnsanlar arasında yaygın olarak bilinen ‘ Kadının karnından sıpayı , sırtından sopayı eksik etmemeli’ lafı bile durumun vehametini ortaya koymaktadır.

Sayın ; Ülkemizde kadın cinayetleri o kadar vahim hale geldi ki ; tabiri caizse tavuk keser gibi kadın cinayetleri işlenmeye başlandı. Bunun en acı örneklerinden biri geçen yıl 11 Şubat günü Mersin’in Tarsus ilçesinde canice katledilen Özgecan Aslan. Özgecan 20 yaşındaydı, daha üniversitede okuyordu. O günde her zaman ki gibi okuldan çıktı, bir arkadaşıyla alış-veriş merkezinde dolaştı, sonra yine hep yaptığı gibi münibüse bindi evine gitmek üzere, gidemedi , o ve daha bir çoğu evine, ailesine, gidemedi. Pınar Güneş, Neriman Aktarmacı, Dudu Çabar, Öznur Bozan, Leyla Salman, Bircan Toptaş, Cansel ve daha niceleri aramızda olmayan vahşice katledilen kadınlarımız , kızlarımız ‘ dedi.


‘Son 10 Yılda 7122 Kadın Öldürüldü ‘

Niğde CHP Kadın Kolları Başkanı Sayın ; Ülkemizde kadın kıyımlarına ilişkin rakamlar korkunç. Son 10 yılda 7122 kadın öldürüldü, 4876 kadın tecavüze uğradı, kadın cinayetleri son 7 yılda %1400 arttı yüzlerce kadın babaları, kocaları, sevgilileri ve en yakındaki erkekler tarafından öldürülüyor.

Sayın ; Öldürülen kadın, anne  kardeş yada kızımız… Katil ise baba, kardeş yada koca yitirilen bircan ama verilen ceza bir kravat ile indiriliyor. Özgecan yasa tasarısı bu indirimi ortadan kaldırmaya yönelik bir tasarı ama hala meclisten çıkartılamıyor. Yasta değil  isyandayız ! ‘dedi.

Basın açıklamasından sonra partililer oturarak 5 dakika eylem yaptıktan sonra dağıldılar.

Editör: TE Bilişim