CHP Niğde mitinginde Genel Başkan Kılıçdaroğlu kalabalık bir topluluğa hitap etti. 

Öğle saatlerinden beri miting alanını dolduran CHP'lilerin coşkusu dikkat çekti. Başbakan aleyhine atılan sloganlar ve dövizler dikkat çekti. 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gelin, baba ocağına gelin, devleti kuran partiye gelin, CHP'ye gelin. Devleti çökerttiler, mahkemeler çalışmıyor, polislere görev yaptırılmıyor, yolsuzluklar kapatılmak isteniyor. Gelin, yeniden özgür ve bağımsız Türkiye'yi inşa edelim" dedi.

VİDEO GÖRÜNTÜSÜ BİRAZDAN...



Kılıçdaroğlu, partisince Niğde Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesine gençlerin taşıyacağını söyledi.

Vatandaşların "Başbakan Kemal" sloganları üzerine Kılıçdaroğlu, 'O da olacak inşallah' diye karşılık verdi.

Türkiye'yi haramilerden temizleyeceklerini, temiz siyasetin önünü açacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarı döneminde ilk çıkarılacak kanunun adı 'Temiz Ahlak Kanunu' olacak. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. İlk dört ayda bir kanun daha çıkaracağız, 'Aile Sigortası'. Her ailenin sigortası olacak. Asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç olmayan her ailede kadının banka hesabına asgari ücret üzerinden para yatacak. Kadını, aileyi namerde muhtaç etmeyeceğiz" diye konuştu.

CHP iktidara geldiğinde yardımların kesileceğinin söylendiğini belirten Kılıçdaroğlu, aksine yardımları 2 katına çıkaracakları sözünü verdi.

"Adı hırsıza çıkmış bir kişinin Başbakanlık koltuğunda oturması doğru mu?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Normal, sağlıklı çalışan bir demokraside adı yolsuzluğa karışan birisinin o koltukta oturmaması lazım. Hemen mahkemeye gitmesi lazım.'Bana iftira attılar, benim aklanmam lazım' demesi gerekiyor. Ama ne yapıyor. Yolsuzluğun üstünü kapatmaya çalışıyor. Yolsuzluğun boyutu 247 milyar lira. Eski parayla 247 katrilyon lira" dedi.

30 Mart'ta el ele, kol kola bir bayram havasında demokrasi şölenini gerçekleştirmek için Niğdelileri oy vermeye davet eden Kılıçdaroğlu, "Vicdanınıza sesleniyorum. Kul hakkı yiyen bir insana sabredecek miyiz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlere sabredecek miyiz. Beraber kol kola, omuz omuza gideceğiz, bölünmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.



"Baba ocağına gelin, Daha Özgür bir Ülke Kuralım"



Geçmişte diğer partilere oy verenlere seslenen Kılıçdaroğlu, "DYP, MHP, Anap, DP'ye oy verenler olabilir. Gelin, baba ocağına gelin, devleti kuran partiye gelin, CHP'ye gelin. Devleti çökerttiler, mahkemeler çalışmıyor, polislere görev yaptırılmıyor, yolsuzluklar kapatılmak isteniyor. Gelin, yeniden özgür ve bağımsız Türkiye'yi inşa edelim" şeklinde konuştu.

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı üzerine Kılıçdaroğlu, "Ankara'da Recep Bey duyarsa çok bozulacak. Bozulsun hiç umurumda değil. Siz nasıl Mustafa Kemal'in askeri iseniz bilin ki Kemal kardeşiniz de Mustafa Kemal'in askeridir" dedi.

Kırkpınar güreşlerinde yaşadığı bir olayı anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Büyük bir Türk bayrağını gençler ellerinde taşıyorlar. İnsanlar saygı duyarak ayağa kalkıyorlar. Şeref tribününün önüne bayrak gelince ben dahil hepimiz ayağa kalktık. Ancak AKP'li 4 bakan ayağa kalkmadı. Bayrağı siyasette kullanıyor, reklamını yapıyor. Merak ediyorum, Edirne'de dev Türk bayrağı geçerken ayağa kalkmayan 4 bakan hakkında ne yaptın sen Recep Tayyip Erdoğan."



Egemen Bağış'ın ses kayıtlarından bahsetti.



Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına değinen Kılıçdaroğlu, "Allah'ın kelamıyla dalga geçilmez. 'Bakara mı makara mı' diyor. Sizden bir isteğim var. Sandığa gidince elinizi vicdanınıza koyacaksınız. 'Ben her Cuma Google'dan bir ayet bulup onu sallıyorum' diyor. Şimdi siz de sandıkta AKP'yi sallandıracaksınız, söz mü? Ben de söz veriyorum. Her insanın inancına saygılıyım. Hiçbir zaman inançları siyaset konusu yapmadım, yapmak da istemem. Bilirim ki Allah ile kulun arasına girmeye başkasının hakkı da yetkisi de yoktur" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın ayakkabı kutusundan korktuğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Ayakkabı kutusu görünce kan beynine sıçrıyor. Ne yapalım kader. Sen malı götürürsen yetimin hakkını yersen başına bunlar gelir" dedi.

Çocuklarına sahip çıkan annelerin, devlete de sahip çıkmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Peygamber Efendimiz 'Cennet annelerin ayağı altındadır' diyor. Bütün annelerin ellerinden öpüyorum. Düne kadar kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapılırdı. Onu da çektim, aldım. İster başı açık, ister kapalı olsun, bütün hanımların benim başımın üstünde yeri var. Onları bitirdik artık. 53 kadın belediye başkanımız var, bazılarının başı açık bazılarının kapalı. inşallah daha fazla kadın siyasete girer en büyük arzum budur."

Kılıçdaroğlu, Mart ayının kadınlar için bahar temizliği ayı olduğunu belirterek, ayın 30'unda Niğdelileri siyaseti kirden arındırmak için oy vererek bahar temizliği yapmaya davet etti.

Ak Parti'ye oy verenleri eleştirmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, oy verenlerin demokrasiye inandıklarını ancak 17 Aralık günü bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olunduğunu iddia etti.



Paralel devlet yine gündemde



Hükümetin yapılanları paralel devlete yüklediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bakanın koluna 700 milyar liralık saati paralel devlet mi taktı? Bilal Erdoğan'ın yerine yaklaşık 30 trilyonu paralel devlet mi koydu. Bakanlarının çocuklarının yatak odalarına 7 kasayı, milyarları, dolarları paralel devlet mi koydu? 1 trilyon lirayı o bakanın çocuğunun evine paralel devlet mi koydu. Bizler harama değil, helale ortak olacağız. O başçalan dünyanın neresine giderse gitsin CHP zamanında Türkiye'ye getirip hesabını soracağım" dedi.

Kılıçdaroğlu, kentteki yurt sorununu ve patates üreticilerinin problemlerini bildiğini belirterek, en geç iki yıl içinde Türkiye'de yurt sorunu kalmayacağını, çözeceklerini dile getirdi.



- Mitingten notlar



CHP genel başkanı kılıçdaroğlu'nun mitingi öncesi Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın ses kayıtları dev ekranlarda izletildi. 

Niğde Mitinginde coşkulu ve kalabalık olan partililere Niğdelilere verilen sözleri hatırlattı. Niğde Patates çiftçileri için yapılan mitingi hatırlattı. Kılıçdaroğlu konuşmasının arasında Niğde Belediye Başkanı Fahri Eker'i yanına çağırarak mikrofonu ona verdi. Fahri Eker'de Kılıçdaroğlu'na ve miting alanında bulunanlara kısa teşekkür konuşması yaptı. 

Aksaray'daki miting için ayrılan Kılıçdaroğlu, konuşmasını kısa tuttu. Geçtiğimiz gün meydana gelen hain saldırıdan hiç söz etmedi. Kılıçdaroğlu konuşurken, İl Başkanı Ünal Baykan cep telefonu ile kalabalığı çekmesi dikkat çekti. 


Mitingin ardından Kılıçdaroğlu, beyaz güvercin uçurdu, vatandaşlara karanfil attı.

CHP İl Teşkilatınca Kılıçdaroğlu'na, Atatürk posteri ve Türk Bayrağı hediye edildi.



Editör: TE Bilişim