CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde şehir merkezin de geziler yaparak, Selçuk Mahallesi ve Kavakcılar Sitesinde esnaf ve halkla buluştu. Şafak, esnafın ve halkın derdini dinledi.

 

ELEKTRİK AYRIMCILIĞI ARAŞTIRACAĞIM

 

Kavakcılar Sitesi esnafı, ziyarette bulunan Doğan Şafak’a, elektrik faturalarının yüksek geldiğini, yolun 200 metre aşağısında bulunan dükkanlar ile Kavakcılar Sitesindeki dükkanlar arasında faturaların 2 kat daha fazla olduğunu bu durumdan mağdur olduklarını dile getirdiler.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “bende bu kadar kısa mesafede, elektrik faturalarında yapılan bu ayrımcı uygulamaya şaşırdım, bu konuyu yetkililerle görüşüp, araştırıp sizlerle paylaşacağım” dedi.

 

HALK BELEDİYEYİ ŞİKÂYET ETTİ

 

Selçuklu Mahallesi halkı ve esnafı, CHP Milletvekili Doğan Şafak’a sorunlarını dile getirdiler.  Esnaf siftahsız kepek kapattığını belirtirken, halk ise Niğde Belediyesinin çalışmalarını şikâyet etti.

 

 

Halk Şafak’a, “Niğde’nin her yeri köstebek yuvasına dönüştü. Niğde belediyesi plansız ve projesiz çalışmalar yaparak, asfaltları delik deşik ederek yerinden söktü. Yol çalışmaları işkenceye dönüştü. Bu yüzden bizler sabahları trafik çilesi yaşama başladık, caddenin ortasındaki yeşil ağaçlar sökülerek, doğayı katlediyorlar” dedi.

 

 

Ziyarette halka açıklama yapan Şafak, “Gerçekten bir yol çalışması yapılacaksa, önce başlanılan cadde deki sorun bitirilir, sonra başka bir cadde de yol çalışması başlar. Belediye tam tersini yaparak sorunu çözmek yerine daha da içinden çıkılmaz bir hale getiriyor” diyerek, belediyeyi eleştirdi.

 

AĞAÇ SÖKME MERAKI

 

Şafak sözlerine şöyle devam etti; Seçimlerden sonra koltuğa oturan, hangi belediye başkanı, Niğde Belediye Başkanlığı’na seçilmişse, ağaç sökme merakı oluyor. Caddelerin ortasındaki ağaçları kökünden söküp, yeniden başka bir ağaç dikildiğine hepimiz tanık oluyoruz.

 

Bu yapılan bir çalışma değil, aksine çok yüksek maliyetli bir işlemdir. Her halde Belediye Başkanı, büyüyen ve gelişen ağaçları sevmiyor.

 

Niğde Belediye Başkanı seçimlere, proje ve programlarla girmediği için, günü birlik kafasına göre, bugün şu asfaltı yerinden sökelim, yarın şu ağaçları söküp, yerine yenisi dikelim diyor. 21.yüzyılda insanlar ev bahçelerini bile böyle düzenlemiyor. Her şeyin plan ve proje dahilin de geliştiği herkes tarafından bilinmektedir”. Esnaf ve halk ziyaretlerinde bulunurken, vatandaşın sokakta önümü kesip, yanlış tercihte bulunduk diye serzeniş ediyorlar.  Vatandaşın, önümüzdeki seçimlerde bu yanlıştan bizi kurtarın dediklerine şahit oluyorum.

 

CHP’li Şafak, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak 17 tane proje ile planlı ve programlı olarak geçtiğimiz yerel seçimlere girdiklerine vurgu yaparken, önümüzdeki yerel seçimlerde, CHP’sine umutlarını bağlayan herkes için güçlü bir kadro ve belediye başkanı adayı ile seçimlere gireceklerini belirtti.

 

ESKİ ÇAĞLARA GERİMİ DÖNÜYORUZ

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Merkezdeki gezilerinden sonra Azatlı, Kömürcü, Alay, Kiledere, Ağaçaşar, Orhanlı, Konaklı, Ovacık, Uluağaç, Aktaş, Gümüşler, Çamardı, Demirkazık, Bademdere, Elmalı köylerine de ziyarette bulundu.

 

Köy gezilerinde çiftçinin ve halkın sorunlarını dinleyen Şafak, “ AKP hükümeti döneminde, çiftçimiz mazotun ve gübrenin pahalılığından dolayı üretim de zorlanmaktadır. AKP tarım politikaları çiftçiyi adım adım batağa sürüklemiştir.

 

Ziyaretlerimde köy halkı, çocuklarının bisikletlerine kadar haciz konulduğunu, ceplerinde bir bardak çay parası olmadığını, mutfak tüpü alamadığından, çocuklarının karnını doyurabilmek için 30 derece sıcaklarda soba ve ateş yakarak yemek pişirdiklerini söylediler. Aklıma eski çağlara gerimi dönüyoruz sorusu geldi. AKP hükümeti, halkta ezilen kesimi daha da kötüye götürüyor. Halkımızın durumundan şikâyeti her gecen gün artmaktadır. CHP olarak halkımızın bu zor gününde yanında olarak, dertlerini dinleyerek sorunlarına ortak olmaya çalışıyoruz. İktidarımızda bütün bu sorunları çözeceğiz” dedi.






Editör: TE Bilişim