CHP Niğde Kadın Kolları İl Başkanı Nevriye Sayın, CHP Niğde İl Başkanlığından bir basın açıklaması yaptı.


Nevriye Sayın İstanbul Atatürk Havalimanıda meydana gelen terör saldırısını kınadığı ve başsağlığı dilediği basın açıklamasında; Müftülerin nikah kıymaları konusunda yapılacak düzenlemeye tepki gösterdi.

CHP Kadın Kolları Niğde İl Başkanı Nevriye Sayın ; “Kadını öncelemeyen bu zihniyet, kadınların ve çocukların haklarını yok sayıyor. "Sıcak Aile”  söylemi altında sosyal hayatı dini referanslara göre dizayn etmeyi kendilerine görev ediniyorlar. CHP'li kadınlar olarak soruyoruz. Türkiye'nin tek sorunu muhtarlara ve müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesimidir? Nitekim bu olanlar bizleri şaşırtmıyor. Onlar hepimize düşman, onlar kadına düşman, onlar laikliğe düşman!. "dedi. 


CHP Kadın Kolları İl Başkanı Sayın, “Kadınların en önemli sorunu evlenme akdinin müftü ve muhtarlar aracılığıyla çözüme kavuşturulmaması mıdır? Sorularını yöneltti. Nevriye Sayın, müftülerin görev tanımı ile yakından uzaktan ilgisi olmayan bu söylemin Türkiye’nin tek din esaslı yönetilmesi amacının önemli bir ifadesi olduğunu ifade etti.

Bunun yanında imamlara verilecek resmi nikah kıyma yetkisinin medeni haklar açısından yapılacak bütüncül değişikliklerin ilk adımı olduğuna vurgu yapan Sayın, bu yolla sosyal hayatın dini kurallara göre yeniden dizayn edilmesi projesinin kuşkusuz ki, en fazla kadınları ve kız çocuklarını etkileyeceğini söyledi. 

 
Editör: TE Bilişim