Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Mehmet Özkan, Parti İl Başkanlık binasında partilerle birlikte yaptığı basın toplantısında hükümeti sert bir şekilde eleştirdi. 

CHP İl Başkanı Mehmet Özkan'ın açıklaması şöyle  ; 

Türkiye yakın tarihinin en acı günün yaşıyor. İki günde 24’ü Mehmetcik ,5!i Polis toplam 29 şehit verdik.Biri çocuk üçü sivil olmak üzere üç vatandaşımızın evine ateş düştü Bizim de yüreğimiz yandı.CHP İl Başkanı olarak açıkça söylüyorum Türkiye’yi bu hale getiren AKP Hükümeti ve o Hükümetin Başbakanı Sayın Erdoğan’dır.Ama Başbakan hala sorumluluğunun farkında değildir.

 

         Dün basın toplantısı yapan ve 2002’de sıfır terörle aldığı Türkiye’yi 9 yılda kan gölüne çeviren Başbakan Erdoğan ne yazık ki, sorumluluğu başka yerlerde arıyor ve sanki kendisi çözüm üreten makamda değil de ,başka bir makamda oturuyor gibi terörden şikayet ediyor…

 

         Hükümetin başında bulunan Başbakan sayın Erdoğan’a da sorumluluğunu hatırlatıyoruz.

 

Bizim önerilerimizi beğenmiyorlarsa onlara açık çek veriyoruz

 

         Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz her zaman ,her dönem teröre karşı çıktık. Terörün bir insanlık suçu olduğunu ve terörle bir sonuç alınamayacağını defalarca ama defalarca söyledik. Her platformda çözüm önerilerimizi ortaya koyduk. Siyaset makamının çözüm üretmesi gerektiğini belirttik.

 

         Genel Başkanımızın, Parti yöneticilerimizin,bizlerin her platformda dile getirdiği bu sözleri Çözüm önerilerimizi herkes duydu ama Sayın Recep Teyyip Erdoğan duymadı.Zaten o kulaklarını kapatınca AKP’de kulağı duyan kimse kalmıyor.

 

         Diyelim ki, bizim önerilerimizi beğenmiyorlar. O zaman kendileri çözüm önerileri getirsinler. Açık çek veriyoruz.

 

Ulusal bütünlük içinde getirecekleri her çözüme CHP olarak destek vereceğiz.Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu destek sözünü Ankara’da oturan şehit binbaşının babasına da,Balıkesir’de elini öptüğü şehit Annesine de verdi.‘ Hükümet terörü bitirme konusunda bir öneri getirirse söz veriyorum ben o öneriyi destekleyeceğim’ dedi.

 

         Biz CHP olarak sözümüzün arkasındayız, ama hiçbir öneri gelmedi.Artık anlaşılmalıdır ki bu hükümet acizdir,terör sorununu çözemez.Hükümet çözüm adresi olmaktan çıkmış,sorun üreten bir merkez haline gelmiştir.

 

Gittiğiniz yol, yol değil, bunu başbakan da görmeli

 

         O nedenle, TBMM duruma el koymalıdır ve Anayasa değişikliği için kurduğu komisyon gibi komisyon kurarak,çözüm üretmelidir.Parlamentonun daha aktif olarak devreye girmesi gerekiyor.Hükümetin sorgulandığı yer parlamentodur. İktidarın ve Başbakan’ın Parlamento’da hesap vermesi lazım.

 

Dünyanın sağlıklı çalışan demokrasilerinde , hukukun üstünlüğü ile insana saygınlık olduğu demokrasilerde iki günde yaklaşık 30 şehit veren ve 35 eve ateş düşüren, terörün bu kadar azgınlaştığı, ülkenin kan gölüne döndüğü bir ortamda sağduyulu bir hükümet istifa seçeneğini de düşünür.

 

         Biz CHP İl Başkanları olarak diyoruz ki, bu hükümetin gittiği yol yol değildir. Başbakan Erdoğan’da bunun yol olmadığını görmeli. Bu kadar acı,bu kadar gözyaşı çok ağır bir yüktür, taşınmaz.

 

         Bu güne kadar terörde yaşamını yitiren bütün şehitlerimize Allah tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerken, CHP İl Başkanı olarak bütün yurttaşlarımıza seslenmek istiyorum ; Herkes çok iyi bilmeli ki, şehitlerimiz bizim onurumuzdur.Ve yine herkes çok iyi bilmemi ki,hepimize düşen görev soğuk kanlı olmaktır. Biz CHP olarak her zaman ayrıştıran değil,birleştiren konumda olduk,öyle olmaya da devam edeceğiz. Doğuda, Batıda, Güneyde ve Kuzeyde yaşayan bütün yurttaşlarımız kenetlenmeli ve umudunu da kaybetmemeli.

 

         Türkiye kuruluşundan bu güne kadar ne zaman zora düşse,sıkıntıya girse, üzerinde kara bulutlar dolaşsa CHP ben buradayım dedi,çözüm yolunu gösterdi ve sorunları aştı. Bugün de CHP var.Her çözümde varız,her çözümü kim getirirse onu desteklemeye de hazırız. Çünkü biz Anaların gözyaşının dinmesini, evlere ateş düşmemesini , yüreklerin dağlanmamasını istiyoruz. Çünkü biz biliyor ve inanıyoruz ki Ak Partinin de Erdoğan’ın da çözemediği terör sorununu çözecek parti CHP’dir ve yine biliyor ve yine inanıyoruz ki Türkiye bu terör belasından kurtulacaktır.

   

 





Editör: TE Bilişim