CHP Niğde Örgütü adına İl Başkanı Erhan Adem yaptığı açıklamada;  Şehit cenazeleri provokasyon alanı haline getirilmeye çalışılıyor. Bu niyeti açıkça görüyoruz. Bunun bir halkası İstanbul'da şehit cenazesinde yaşanmıştır. Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’na mermi çekirdeği atılması, bir provokasyon ve gözdağı girişimidir. Şehit cenazeleri milletimizin matem alanıdır. Her kime yapılırsa yapılsın, bunların kabul edilebilir, hoş görülebilir, izah edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Teröre yardım ve yataklık edenler, mafya yöntemi ile şuçunu örtemez, sorumluluktan kaçamaz ve CHP'yi asla korkutamazlar. Biran önce herkes aklını başına almalıdır. CHP'yi tehditle, mermiyle yolundan döndüreceğini sananlar, büyük bir yanılgı içindedir. Bu basit mafya figürasyonlarına pabuç bırakmayacağız. CHP'nin ne Genel Başkanı ne milletvekili ne de mensupları şehide hakaret etmez, sahip çıkar. Terör örgütlerin karşısında pozisyon alır. Cebinde yumurtayla, tabanca mermisiyle cenazeye gidenlerin amaçlarının provokasyon olduğu aşıkardır. Bunlara asla boyun eğmeyeceğiz. Bizlerin huzur ve güven içerisinde yaşamamız için, devletin bölünmez bütünlüğünü korumak için hayatlarını feda eden şehitlerimize ve onların emanetleri olan ailelerine, gazilerimize her zaman minnetle sahip çıkacağız.

Bu olayların direk sorumlusu AKP Hükümetidir. Masalarda Terör Örgütü ile pazarlık yapan, kendilerine göre antlaşma yaparak terörü artmasını sağlayan AKP Hükümeti değil midir ? Terörist cenazelerine giderek taziyelerde bulunan AKP Hükümetinin kendi milletvekilleri değil midir ? Valilere talimat vererek Askeri Kışladan, polisi karakoldan çıkmayın talimatı vererek bomba tuzaklamalarının yapılması ve gerekli mühimmat yığılmasına göz yuman bu AKP hükümeti değil midir ? Şehit cenazesinde bile protokol oluştururken bütün yetkililerinin önünde gerekli tedbirlerin alınmaması ve buna tevessül edenleri serbest bırakanlar bunlar değil midir ? Bu olaylara fırsat ve meydan verenler günü ve zamanı geldiğinde hesabı bir gün sorulacaktır.

Bizler insanlık için devrime inanmış, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Geldikleri gibi giderler’ sözünü canımız, malımız pahasına yerde koymamış, Çanakkale Savaşında metrekareye 6 bin mermi atmış bir neslin devamıyız. Bize atacakları şu bir mermi ile bizi ne korkutup yolumuzdan alıkoyar ne de devrim ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ne olan inancımızdan vazgeçirebilirler

CHP Niğde İl Örgütü olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan şuçlamaları ve saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyor ve haksız saldırılara karşı dimdik ayaktayız. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu surece Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır.

FERİŞTAHI GELSE BİZİ YILDIRIMAZLAR ve YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZLER" dedi. 

 
Editör: TE Bilişim