CHP Milletvekili: Tarım Sektörünün Bankalara Olan Kredi Borcu Yüzde 75 Arttı CHP Milletvekili: Tarım Sektörünün Bankalara Olan Kredi Borcu Yüzde 75 Arttı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde’de köy, kasaba, ilçe ve merkezde TBMM çalışmalarından fırsat bulduğunda ziyaretlere devam ediyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Hacıbekirli, Yeniyıldız, Emirler, Darboğaz, Ulukışla, Yeşilgölcük, Kömürcü ve Niğde merkezde yüzlerce kişi ile görüştü. Kahvehane ve pazar gezdi.

Esnaf ve oda ziyaretlerinde bulundu. Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu’nu göreve yeniden seçilmesinden dolayı kutladı. Meclis başkanı Serdar Ecemiş ile katıldığı toplantıda bölge sanayi sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında konuştu. DİTAŞ’ın 50.yıl etkinliğine katıldı. Niğde Anadolu Futbol Kulübü ziyaret etti. Din Adamları Haftası nedeniyle yapılan toplantı da yer aldı. Yoğun ziyaretlerde sorunları dinledi. Çözüm önerileri anlattı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “ Milletvekili seçildiğimden beri hiç bir hemşerimizi ayırmadan, ötelemeden görüşüp, ziyaret edip dinliyorum. Niğde’mizin önemli sorunları var. Bu sorunları hep birlikte çözmeliyiz. İç Anadolu illeri içinde en geride kalan il durumundayız. Sorunların büyük çoğunluğu genel ekonomik politikalardan kaynaklanmasına karşın yerele özel sorunlar da var. Niğde tarımda üreten bir il ancak sorunları da çok. Niğde, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesine alınmadı. IPARD projesinde  kapsam dışı bırakıldı. 42 il var Niğde yok. Lisanslı depoculukta da 42 il içinde  de Niğde yok. Niğde’ye  söz verilen yatırımlar yapılmadı. Restorasyonu başlamış tarihi eserler dahi ortada kaldı. Köy ve kasabada tarımda yaşanan sorunlar ilk sırada. Kentte ise esnaf elektrik  ve akaryakıt zamları başta  olmak üzere artan girdilerden mustarip durumda . Hayvancılık  ciddi anlamsa zorda. Süt inekçiliği yapanlar için yem fiyatlarının yüksek olması ve çiğ süt fiyatının düşük olmasından kaynaklı önemli bir sıkıntı oluşmuş durumda” dedi. CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, köy ve kasabalarda yaptığı konuşmalarda sorun varsa çözümünde var olduğunu belirterek partisinin programlarında yer alan çözüm önerilerini anlattı.

...

Editör: TE Bilişim