Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Kongresi Hüdavend Hatun Sosyal Tesislerde gerçekleştirildi.

264 delegenin oy kullandığı kongrede oyların 135’ni alan Mahir Kızıltan CHP Merkez İlçe başkanı oldu.

Genel Kurul’a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dış İlişkilerden Sorumlu eski Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Genel Kurul’a başkanlık edecek divan seçimi gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’na CHP Adana Milletvekili Faruk Loğuoğlu seçildi.

Kongrede konuşma yapan CHP İl Başkanı Erhan Âdem, CHP Niğde İl teşkilatı olarak çok çalışacaklarını ve iktidar yolunda ilerleyeceklerini belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın konuşmasının ardından konuşma yapan CHP Merkez İlçe Başkan Adayı Mahir Kızıltan: “Bu seçimlerde bende merkez ilçe başkanlığına aday oldum. Aday olmamın gerekçesi ise: Ak Parti Hükümetinin ülkemizi soktuğu bataklıktan çıkarmanın tek çaresinin zor zamanlarda olduğu gibi bugünde CHP’ye tarihi görev düştüğü biliyorum. Yaklaşık 6 ay sonra ülkemizin kaderini belirleyecek Genel Seçim’de CHP’nin iktidar olmasının şart olduğunu biliyorum. Buna bende kaygısız kalamadım. Partime 97 yılında üye oldum ve o günden itibaren partimin bana verdiği her görevi yerine getirdim. Aralıksız 2 dönem İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve son dönemde ise İl yönetim Kurulu üyeliği yaptım. Bu süre içinde kazandığım deneyimlere de güvenerek önümüzdeki seçimde partime yararlı olacağıma inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından oy verme işlemi başladı. Saat: 17.00’da açılan sandıklarda 264 delege oy kullandı. Bu oyların 1 tanesi geçersiz sayıldı. Adaylardan Mahir Kızıltan 135 oy, diğer aday Kubilay Büte ise 128 oy aldı. Delegelerden en çok oyu alan Mahir Kızıltan CHP Merkez İlçe Başkanı oldu.







Editör: TE Bilişim