Cumhuriyet Halk Partisi, Niğde Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın “Boşanma Komisyonu Raporu”nun geri çekilmesi hakkında basın açıklaması yaptı. 

Parti binasında düzenlenen basın açıklamasına CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, ve parti üyeleri katıldı.

Raporun içeriğine bakıldığında, gerek çocuklar gerekse kadınlar için kabul edilemez hükümler içerdiğini söyleyen Başkan Nevriye Sayın, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Rapor, çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla, 5 yıl boyunca sorunsuz ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde, denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriyor. Oysa, devletin görevi, çocuklarımızı her türlü istismardan korumak, bunun önlemlerini almaktır.

Çocuğun istismarcısı ile evlenmesinin yolunu açmak, ne hukukla, ne adaletle, ne ahlakla, ne de vicdanla açıklanamaz. Bu nasıl bir rapordur ki; çocuğun 5 yıl boyunca, istismarcısının, istismarının devam etmesinin, önünü açmaktadır. Bu nasıl bir rapordur ki, çocuk evliliğinin önünü açmaktadır.Bu nasıl bir rapordur ki, istismarcıya denetimli serbestlikten yararlanma yolunu açmakta, korumaya almakta, affetmektedir.”

Komisyonun ne amaçla kurulduğunun unutulmuş olduğunu belirten Sayın, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Örgütü olarak, bu anlayışınızın karşısında olduğumuzu, Sonuna kadar kadın ve çocuk haklarının koruyucusu olacağımızı, Kazanılmış haklarımızdan asla ödün vermeyeceğimizi, Çocuğa ve kadına karşı şiddetle, kararlılıkla ve inançla, mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.



 
Editör: TE Bilişim