Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem 18 yıllık AKP iktidarında Niğdelilere verilen ama gerçekleşmeyen sözleri ve müjdeleri hatırlattı. 


CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem; "18 yıldır Akp hükümeti Niğde’mizi ekonomik anlamda destekkeyecek hangi kamu yatırımını yaptı veya verdiği hangi sözü tuttu? Bizlere ne söz verdiler veya neyin müjdesini verdilerde, gerçekleştiremediler?  Ben kısaca özetliyeyim  neler olduğunu. 


1) Havaalanını en kısa sürede yapacağız dediler, tüm seçim mitinglerinde sözünü verdiler hatta bir keresinde sayın Binali Yıldırım başbakanken, (biz Chp olarak havaalanı olayını ti’ye aldığımız maket uçak indirme olayından hemen bir gün sonra bizim için diyordu ki!) Onlar ancak maketini indirirler biz gercegini indireceğiz hadi hayırlı olsun dedi üzerinden yıllar geçti bırakın gerçeğini  maketini bile indiremediler. 


2) Bor ilçemiz Türkiyenin en büyük enerji ihtisas sahası olacak dediler yüzlerce insanımız çalışacak dediler ihtisas sahası intizar sahası oldu.


3) Çinlilerle anlaştık çok büyük sanayi sitesi kuracaklar büyük fabrikalar olacak, teknolojik ürünlerin üretim merkezi olacak dediler az daha Çinliler bizi cin çarpmış gibi çarpacaktı o da yalan oldu.


4) Size İç anadolunun en güzel kayak merkezini Keten çimeninde yapacağız dediler daha Niğde çiftlik dağ yolunu yapamadılar . 


5) Yüksek hızlı tren gelecek şehirler arası ulaşım daha  kolay olacak dediler Yüksek hızlı trenin Niğde merkezden geçmesi hayal oldu ancak Ulukışladan geçirebilecekler, daha onunda ne olacağı belli değil. 


6) Organize sanayinde yeni fabrikalar açılacak istihdam artacak dediler, ne fabrika kurmak için yatırımcılar geldi ne de fabrikalar kuruldu,  ciddi yatırım için gelenleri de Aksaray kaçırdılar, en son geçtiğimiz haftalarda müjdesini verdikleri 700 kişi istihdam edecek salça fabrikası kuruluyor dediler, bu özel şirketin sahipleri borsa da sahtecilik yaptıkları iddası le 6 ay işlem yapmaları yasaklandı, dolayısıyla o da hayal oldu.


7) Her seçim zamanın da Akkaya barajının kokusunu önleyeceğiz orası muhteşem bir piknik alanın olacak dediler az kaldı kokudan tüm Niğde bayılacak herhalde.


8) Size güzel bir stadyum yapacağız maçlarınızı keyifle seyredeceksiniz dediler eski stadımıza yeni tribün yapmayı uygun gördüler o da hayal oldu. 


Yani artık anlaşıldı ki Niğde halkının tamamı için çok şeyler yapmayacaksınız, hiç olmazsa pandemi süresince kapalı olan çalışmayan, iş yerlerimizin devlete olan vergi borçlarını, ssk ve bağkur borçlarını ertelemek yerine  af edin zor durumda ki esnafımızın yüzünü güldürün, gerçi siz şimdi söz verirsiniz esnafımıza ama her şey gibi buda hayal olur" dedi. 

Editör: TE Bilişim