Niğde Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Çağdaş Özmen, kendisi gibi müzisyen olan meslektaşlarına çağrıda bulundu.

İdris Turgut mu Emrah Özdemir mi? İdris Turgut mu Emrah Özdemir mi?

Çağdaş Özmen açıklamasında; "Kıymetli meslektaşlarım, Niğde Belediyesi’nin pandemi döneminde maddi zarara uğrayan meslek gruplarına yapacağı sosyal yardıma sizleri de dahil etmeye çalışıyorum ve hepinizin işbirliğine ihtiyacım var. Biz müzisyenlerin maalesef ne bir sendikası ne bir yerel meslek birliği ne de bir odası var . Neredeyse tamamen kayıtdışı ve gayriresmi vaziyetteyiz. Hal böyle olunca varlığımızı devlete ispat etmekte büyük zorluklar yaşıyoruz. 12 Eylül faşist darbesi sonucu kapatılan tüm sendikalarımız ve meslek birliklerimizin yokluğunda devletimize varlığımızı ispat edebilmemiz için bugün tamamen kişisel dürüstlüğümüzle ve vicdanımızla hareket edip “ben buradayım“ deme günüdür.

Son birkaç haftadır bu yardımdan faydalanması gereken arkadaşlarımızı belirleyebilmek için meslek büyüklerimizle, hocalarımızla, üstatlarımızla, dostlarımızla görüşüp belediyeye teslim etmek için detaylı bir liste oluşturdum. Ama isterim ki tek bir meslektaşımı bile atlamayayım, gözümüzden kaçan aklımıza gelmeyen bir tek sanat emekçisi bile kalmasın.

Bu bağlamda, bu yardımdan faydalanabilmek için belediyemizin Plan Bütçe Komisyonunda belirlenen şu üç şartı sizlerele paylaşmak isterim;

1. Niğde Belediyesi mücavir alanı içerisinde ikamet ediyor olmak.

2. Pandemi öncesi düğün, kına, sünnet, kafe, restoran, bar, klüp... vb. yerlerde aktif bir şekilde sanatını icra ederek belirli bir gelir elde ediyor olmak.

3. Şu anda devlet veya özel sektörde her hangi bir kurumda maaşlı ve sigortalı durumda çalışıyor olmamak.

Eğer bu üç şartı yerine getiriyorsanız lütfen benimle iletişime geçin.

Her üç maddeye de uyum sağlayıp sağlamadığımız belediye tarafından incelenecek ve kesin sonuç ondan sonra belli olacak.

Şu anda bizim teklif ettiğimiz yardım miktarı kişi başı 2000 tldir. Meclis ve komisyon toplantılarında Akp grubunun bunu aşağıya çekmek için bir eğilimi olduğu görülmekle beraber diğer tüm partilerin bu meblağda ısrarcı olacağı da kesindir. Nihai karar 7 Haziran günü yapılacak belediye meclisi toplantısında alınacaktır.

Bu zor günleri geride bırakıp tekrar sahnelerde ter dökerek aşkla tutkuyla işimizi yapabileceğimiz günlere kavuşmak umuduyla hepinizi en derin duygularımla selamlarım. Sağlıcakla kalın."diyerek iletişim için  telefon numarasını paylaştı. 

Çağdaş Özmen

05337790299

Editör: TE Bilişim