Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a  hakaret ettiği iddiasıyla Konya’da  tutuklanan 16 yaşındaki Mehmet Emin Altunses  çeşitli etkinliklere katılmak üzere Niğde’ye geldi.

 Haber: Burcu ÇOPUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a  hakaret ettiği iddiasıyla Konya’da  tutuklanan 16 yaşındaki Mehmet Emin Altunses, Niğde Halk Lis, CHP Niğde Gençlik Kolları İl Başkanlığı ve Niğde’de yeni kurulan Eylem Örgütlenme Derneği Niğde Temsilciliğini ziyaret  etti.

 

Mehmet Emin Altunses, Konya'da katıldığı Kubilay anma toplantısında  yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla okulundan gözaltına alınarak tutuklanmış ve yoğun tepki çekmişti.  Yoğun tepkilerin ardından serbest bırakılmıştı.


Niğde’de CHP’nin gençlik örgütlerinden CHP Gençlik Kolları Başkanlığı,  Niğde Halk Lis  ve Eylem Örgütlenme Derneğini ziyaret ederek burada gençlerle bir araya gelen Mehmet Emin Altunses    Niğde ziyareti hakkında yaptığı açıklamada; Ülkemizin  çıkmaz bir yol aldığı, her güne yeni bir kaosla uyandığımız ve gençlik üzerinde kurulmaya çalışılan gerici baskıları yaşadığımız bu zorlu süreç de fazlasıyla eksik gördüğümüz liselerde örgütlenmelerin gençliğe cahil bir nesle sürükleyenlere karşı, sorgulamayan bir gençlik yaratmaya çalışanlara karşı, daha örgütlü bir lise gençliği hakkında fikir alışverişinde bulunmak için bugün Niğde deki arkadaşlarımız ile birlikteyiz.  Bizler ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diyen  Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öğrencileri, karakterinde bağımsızlığı özümsemiş  Halkcı Liseliler olarak Niğde den şu mesajı veriyoruz. Zayıf olan lise örgütünü güçlendirmek ve daha duyarlı bir örgüt için çalışmalarımıza daha kapsamlı devam ediyoruz  Bu doğrultuda şu unutulmamalıdır ki gençlik sorgulayacaktır. Gençlik bu ortamda boş oturmayacak, gençlik bizimle beraber örgütlü mücadelenin eseri olacaktır.  İşte  bu çalışmalar doğrultusunda pazartesi günü Niğde’den Aksaray’a geçip  buradaki  arkadaşlarımız ile fikir alışverişinde bulunacağız” dedi.

 

Editör: TE Bilişim