Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Âdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin tehdit girişimine ilişkin yaptığı açıklamada, “suç örgütü liderliği yapan kişilerin, kendisinde Cumhuriyet Halk Partisini tehdit edecek cesareti bulmasına vesile olan bu düzen, yine bizim mücadelemiz ve azmimizle yıkılacaktır” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile arasından geçen sözlü diyalogların ardından, adı kirli işlerle anılan bir suç örgütü liderinin tehdidine maruz kaldı. Konuyla ilgili CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, yazılı bir açıklama yaparak tepkisini gösterdi.

“Suç Örgütü Liderlerine Cesaret Veren Düzeni Yıkacağız”

Suç örgütü liderlerine ana muhalefet partisini tehdit edecek gücü, mevcut düzenin verdiğini ve bu düzeni yıkacaklarını dile getiren Başkan Adem, “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin düzenini bozan suç ve terör örgütleriyle, demokrasi ve adalet anlayışı içerisinde mücadele etmiş ve etmeye devam etmektedir. Sn. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu çirkin tehdit girişimi de demokrasi ve adalet anlayışı içindeki mücadelemizin kimlere dokunduğunun ve zarar verdiğinin bir göstergesidir. Aynı şekilde, suç örgütü liderliği yapan kişilerin, kendisinde Cumhuriyet Halk Partisini tehdit edecek cesareti bulmasına vesile olan bu düzen, yine bizim mücadelemiz ve azmimizle yıkılacaktır. Mafya – çete düzenine son vereceğiz” dedi.

“Cumhur İttifakı Cephesinden Bir Açıklama Yapılmadı”

Cumhur İttifakı cephesinden ve İçişleri Bakanlığından açıklama gelmediğine de değinen Başkan Adem, “Yaşadığımız çirkin hadiseyle ilgili Cumhur İttifakı cephesinden bir açıklama yapılmaması da mafya – çete düzeninin destekçilerinin ve yaratıcılarının kimler olduğuna ışık tutmaktadır. Türkiye’nin iç güvenlik kuvvetlerinin başında bulunan İçişleri Bakanı en küçük bir adım daha atmamıştır. Bizler her şeyin farkında ve bilincindeyiz. Hiçbir suç örgütünün bizim üzerimizde caydırıcılığı ve etkisi olamaz. 2. Yüzyıla çağrı beyannamesi 2. Madde 3. Fıkra; toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için tüm terör örgütleri ve yeraltı suç örgütleriyle mücadele ödün vermeksizin sürdürülecektir. Sn. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yalnız değildir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim