Niğde’de Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş yıl dönümünün 92. yılını kutluyor. 

Niğde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunma törenine, Niğde Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erhan Adem, 26. Dönem Niğde Milletvekili Adayı Sevgi Özbek, parti teşkilatı katıldı.


Cumhuriyet Meydanında, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Çelenk bırakıldıktan sonra konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, CHP çok partili hayata geçiş sağlayan, Türkiye’ye demokrasiyi getiren bir parti olduğunu söyledi.


İl Başkanı konuşmasına şöyle devam etti;  “Bugün 92.yıl onuru taşıdığımız Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir”. İsmet İnönü’nün de “Namussuzlar En Az Namussuzlar Kadar Cesur Olmalıdır” ilkelerinden doğmuştur ve şuan günümüze konuşmuş olmuşlar. Bağımsız bir Cumhuriyetin temellerini atan CHP çok partili hayata geçiş sağlayan, Türkiye’ye demokrasiyi getiren bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de çağdaşlaşmanın, değişmenin ve yenilenmenin de mimarı olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi 1922’den bu güne hiçbir makamı, mevkiyi, kişisel çıkarı düşünmeden değerleri ve ilkeleri uğrunda mücadele eden bir kadro, uygar bir anlayış partisidir. Özgürlükçülerin ve demokrasinin yılmaz savunucusu çoğulcu demokrasinin mimarı, gelişimin sembolü olan Cumhuriyet Halk Partisinin 92. yıl dönümünü bugün maalesef buruk kutluyoruz. Türkiye son yılların en kanlı terör operasyonlarını yaşamakta ve evlatlarını birer birer toprağa vermektedir. Her gün şehit haberlerinin yüreğimize kor gibi düştüğü bugünlerde toplumsal barışın ve güvenliğin sağlanması, huzur için ülkemizin her zamankinden daha fazla Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı vardır” dedi.


Editör: TE Bilişim