Bor İlçesi Kemerhisar Beldesinde Cumhuriyet Halk Partisi Belde Başkanlığını ön seçim ile belirledi.

   

Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimleri sıkı tutuyor. CHP Yerel seçimler de aday belirleme sırasında  örnek bir demokrasi uygulaması yaptı. Bor İlçesi Kemerhisar Kasabasında Belde Belediye  Başkanlığı için 5 aday vardı. Bu adaylar arasında ön seçim yapılarak bir demokrasi örneği verildi.

  

CHP’de Kemerhisar Belde Belediye Başkanlığı için 5 ayrı aday vardı. Ali Kaf, Avni Kuzucu, Beytullah Kirazcı, Cahit Özmen, H.Hüseyin Kum ‘dan oluşan adaylar için Kemerhisarlı CHP’liler kurulan 6 sandık da oy kullandı.

  

BEYTULLAH KİRAZCI BAŞKAN ADAYI

 

Akşam 17:00’de sandıkların açılması üzerine 901 oy alan Beytullah Kirazcı Kemerhisar’lı CHP’lilerin teveccühü ile aday olmaya hak kazandı.

 

Kemerhisar’da Ak Parti’de olan Belediye yi almak için hayli iddialı olan CHP’liler yaptıkları ön seçimden memnun kaldılar. Uzun yıllardır özlemi çekilen halk iradesinin yansıması olarak görülen bu ön seçim diğer ilçe ve beldelere de örnek olacağa benziyor.

 

Ön seçimin tamamlanmasının ardından bir konuşma yapan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak “ Bu kendi aramızda bir seçimdi, tek kale maç yaptık. Adayımızı belirledik, bir yıl seçime ve asıl seçimimiz bir yıl sonra Belediye Başkanlığı seçimidir, inşallah CHP Bayrağını Kemerhisar’da dikeceğiz” dedi.

 

Şafak konuşmasının devamında “Ülkemize İleri Demokrasi” getirdiğini iddia edenler ile Cumhuriyet Halk Partisinin demokrasi anlayışı arasındaki fark bir kez daha ortaya çıkmıştır” diyerek konuşmasını partililere teşekkür ederek tamamladı.

 

Ön Seçim de en fazla oyu alan Beytullah Kirazcı’da aday olan diğer arkadaşlarına teşekkür etti ve  Belediye seçimlerinde Kemerhisar’ı CHP’li yapmak için çok çalışacaklarını, Kemerhisar’ı hak ettiği noktaya getirmek için uğraş vereceklerini belirtti.

 

 

Editör: TE Bilişim