CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, Mecliste görüşülmekte olan Büyükşehir Belediyeleri kanunun çıkması sonucunda Niğde’de kapanacak Belde Belediyelerinin 19’unda referandum yapılacağını belirtti ve basın açıklaması ile çağrı yaptı.

 

İl Başkanı Ünal Baykan konu ile yaptığı açıklama da “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı uyarınca, kapanacak belediyelerde referanduma gidilmesi gerektiği maddesinden harekete geçerek, CHP’li Belediyelerde 14 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirdiğimiz referandum çok iyi sonuçlar vermiş, sadece 3 beldemizde 2883 seçmen oy kullanarak, tam katılımla, AKP Hükümetinin gerçekleştirmek istediği oyuna hayır demek için sandığa gelmiştir.

 

       Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’mizin görevlendirdiği, Kadın Kolları Genel Başkanı’mız Hilal DOKUZCAN ile beraber 11 kişilik bir heyetten oluşan yönetim kurulu üyelerimiz, Niğde ilimizi ziyaret ederek, 18-19 Ekim 2012 tarihlerinde, Niğde Merkez, Kemerhisar, Gölcük, Bağlama Beldelerimiz ve Kömürcü köyümüzde ve Çiftlik ilçemizde halkımızın sorunlarını dinlemek ve yerinde incelemeler yapmak üzere CHP Niğde Kadın Kollarımızın da katılımıyla çalışmalar yapacağız.

 

       21 Ekim 2012 tarihinde Kapanan 23 Beldemizin, 19’unda referanduma gideceğiz. Milletvekilimiz Doğan Şafak’ın da katılacağı referanduma İl, İlçe Başkanlarımız, Kadın Kolları Başkanlarımız, Gençlik Kollarımızın ve Parti üyelerimizin de katılımıyla tam kadro referandum yapılacaktır.”dedi.

 

Baykan, CHP olarak, Niğde ilimizde ve ülke genelinde referandum çalışmalarımız hızla devam ettiğini belirtti ve açıklamasına şöyle devam etti.

 

“Nüfusu 2000‘nin altına düşen beldelerimizin kapatılmaması için tüm gayretimizi göstereceğiz.

 

Beldesinin kapatılmasını istemeyen, köye dönüşmesini istemeyen halkımızın da bizimle beraber bu yolda yürümesi için 21 Ekim 2012 tarihinde sandıklara herkesi bekliyoruz. Niğde Milletvekilimiz Doğan Şafak’ın da söylediği gibi, Pazar günü 19 Beldemizde 30.000 bin seçmenle birlikte referandum yaparak gereken tepkiyi ortaya koyacağız. Beldeleri kapanan tüm belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, halkımıza buradan sesleniyoruz. Kazanılmış hakların geri gelmeyeceğini bile bile bu oyuna alet olmayın” diyerek. Belde halkını sandıklara oy kullanmaya davet etti.

 

Editör: TE Bilişim