Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir CHP milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer’in patates değer bulmasına yönelik çabalarını çarpıtıp basına yanlış ifadeler ile açıklamalarda bulundu. 

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem; Milletvekilimizin muhatabı belediye başkanı değil AKP iktidarıdır Niğde Belediyesinde ayyuka çıkan yönetim hataları ile kamuoyunda sorgulanan belediye başkanı işini doğru yapma becerisi gösteremediği gibi gerçek dışı ifadeler ile çiftçilerin sorunlarına Akp iktidarının çözüm bulamamasının ezikliği içine düştüğü bu beyanında açıkça görülüyor. Çiftçi perişan demagoji ve laf kalabalığı değil çözüm bekliyor. Biz çiftçinin derdini gündeme taşıyoruz.^Patates hasat edileli beş  ay olmuş depoda alıcı bekliyor.  Beş aydır patates  depoda  olduğundan belediye başkanın haberin yokmu?" dedi 

Erhan Adem; İl başkanı olarak ben ve milletvekilimiz sürekli AKP iktidarı uyarıp patates için çözüm önerdik. Toprak Mahsülleri ve Tarım Kredi Kooperatifi patates alımı yapsın.İhracaat teşvik edilsin dedik 500 bin ton patates depoda kaldı. Köy ve kasabalara gittiğimizde çiftçi  milletvekilimizi ve bizi depoya götürüyor  patates artık filizlenme aşamasına gelmiş ve feryat ediyor  çiftçinin  canı yanıyor.  Başkan Özdemir çözüm değil laf üretiyor. Patates  beş aydır alıcı bekliyor ne Akp milletvekilleri ne Akp il belediye başkanı kılını kıpırdatmamış  patates çürüme aşamasına gelmiş  bunu niye söylüyorsunuz diyor.

 Neyapalım patates çürümesini AKP gibi seyir mi edelim. Biz çiftçimizin yanındayız derdinin ortağıyız. Başkan Özdemir yanlış  ifadelerle gündem saptırmaya çalışıyor. Patatese çözüm bulmak AKP iktidarı görevi olduğu kadar belediye başkanında sorumluluğudur,  beş aydır depoda patates bekliyor. Neden çözüm üretmediniz? Çiftçi sorunlarının çözümü için çaba gösteren vekilimize teşekkür edeceğine eleştiren sorundan bağrı yanan çiftçinin derdini anlamayan bir zihniyete yakışan davranıştır. İktidar AKP dir, çiftçinin derdini çözmek AKP nin görevidir Özdemir  lafı bırak patates çürüyor ne yapıyorsun ondan haber ver? Çiftçi yanıyor, çaren ne onu anlat?

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, AKP'li Belediye Başkanı Emrah Özdemir'in " CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in patatesi sürekli olarak gündeme getirmesi değeri düşük olan patatesin fiyatının daha da düşmesine sebep oluyor" sözlerine, "Bir memleketin sorununu gündeme getirmek veya sıkça söz etmek ne zaman zararlı olmuştur? Bizim uyarılarımızı dikkate alsaydınız, bugün çiftçi bu kadar zorlanmazdı" dedi.

İl Başkanı Adem, Belediye Başkanı Özdemir'in, "Gürer’in patatesi sürekli olarak gündeme getirmesi ve çürüdüğünü filizlendiğini dillendirmesi, değeri düşük olan patatesin fiyatının daha da düşmesine sebep oldu" açıklamasına tepki gösterdi. Adem, "Bir memleketin sorununu gündeme getirmek veya sıkça söz etmek ne zaman zararlı olmuştur? Sizler keşke bizim uyarılarımızı dikkate alsaydınız, bugün çiftçi bu kadar zorlanmazdı, borcunu öderdi" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim